- Publicitate -
- Publicitate -

Un nou raport al Navigant Research analizează piaţa globală a serviciilor pentru oraşe inteligente, detaliind abordările oraşelor în parteneriatele cu companiile din sectorul privat, furnizând studii de caz privind proiectele de servicii pentru oraşele inteligente din fiecare regiune majoră a lumii.

Furnizarea de servicii publice este în curs de transformare de către tehnologiile inteligente care oferă managerilor oraşelor noi forme de servicii personalizate şi prompte. Totuşi, aceasta transformare solicită noi forme de parteneriat între oraşe şi şi partenerii lor furnizori, care sunt adesea responsabili pentru implementarea practicilor noilor servicii care beneficiază de foloasele tehnologiilor inteligente. Conform raportului, piaţa globală de servicii pentru oraşe inteligente se aşteaptă să crească de la 93,5 mld USD în 2017 la 225,5 mld. USD până în 2026.

Oraşele caută furnizori de servicii care pot fi parteneri în managementul de infrastructură şi inovare şi care sunt în măsură să sprijime introducerea de noi tehnologii pentru îmbunătăţirea asigurării cu servicii, a spus Ryon Citron, cercetător analist al Navigant Research. În răspuns, furnizorii globali de servicii dezvoltă noi instrumente şi capabilităţi pentru furnizarea către oraşe a serviciilor activate digital, incluzând aplicații noi, orientate spre cetățean, sisteme de management bazate pe senzori şi platforme integrate de management orăşenesc.

Conform raportului, aceste noi instrumente şi capabilităţi vor aduce cetăţenilor, în cele din urmă, în plus faţă de reducerile semnificative ale costului, beneficii sociale și de mediu. Posibilitatea de a se folosi de investiții majore în infrastructură prin utilizarea tehnologiei digitale oferă, de asemenea, furnizorilor perspective unice de inovare în domeniul proiectării și ingineriei în furnizarea serviciilor orăşeneşti.

Raportul, Smart City Services Market, examinează situația pieței globale de servicii inteligente pentru orașe, cu accent pe trei sectoare: energie, mobilitate și servicii publice. Studiul examinează abordările pe care orașele le iau pentru parteneriate cu o varietate de companii din sectorul privat și oferă studii de caz privind proiectele de servicii inteligente pentru oraș în fiecare regiune majoră a lumii. Prognozele globale privind veniturile, segmentate pe regiuni și sectoare, se întind până în 2026.

De asemenea, raportul analizează probleme cheie ale pieței și modele de afaceri utilizate pentru finanțarea proiectelor de servicii inteligente pentru oraș, precum și peisajul competitiv.

- Publicitate -