Maria Grapini, premiată la MEP AWARDS 2019, Secțiunea IMCO

0
328
Maria Grapini, premiată la MEP AWARDS 2019

Maria Grapini: „Premiul nu este doar al meu, premiul este al României!”

Miercuri, 20 martie, la Bruxelles, în cadrul unei gale festive, s-au decernat premiile MEP AWARDS, destinate eurodeputaților care contribuie la consolidarea proiectului european, care au ajutat la schimbarea societății europene în bine, reprezentanți în Parlamentului European ale căror provocări și triumfuri sunt demonstrate în acțiunile, experiențele și misiunile avute.

An de an, Europa își onorează cei mai buni oameni din Parlamentul European, premiile în cauză fiind un eveniment extraordinar, la care participă toți actorii importanți din UE. Numite MEP Awards, premiile europene sunt așteptate cu interes și nerăbdare de către cei care au muncit 365 de zile pentru rezoluții și decizii corecte ale Parlamentului European.

În fapt, MEP AWARDS sunt cele mai prestigioase distincții pentru europarlamentari. Lupta este importantă și onorantă pentru toți cei 751 de eurodeputați din Parlamentul European, dar în special pentru cei nominalizați la secțiunile specifice, în funcție de activitatea pe care o desfășoară în Comisiile de specialitate.

Seara galei a adus o bucurie majoră României, odată cu anunțarea celui mai important premiu din cadrul MEP AWARDS, cel din secțiunea Piața Internă și Protecția Consumatorului, pe care l-a obținut Maria Grapini.

Grapini este singurul europarlamentar român care obține o asemenea distincție. Membrii juriului format din experți la nivel european au recunoscut contribuția semnificativă a româncei, în domeniul legislativ, prin întreaga sa activitate parlamentară.

„Premiul nu este doar al meu, premiul este al României! Sunt foarte bucuroasă și emoționată, mulțumesc românilor care au crezut și cred în mine, colegilor europarlamentari, colegilor din Comisia IMCO, pentru încredere și susținere! Mă bucur să aduc o astfel de distincție importantă țării noastre!”, a transmis, de la Bruxelles, imediat după primirea premiului MEP AWARDS 2019, Maria Grapini.

Doamna Grapini aminteşte că, în cadrul IMCO, a militat pentru anularea dublului standard, pentru drepturi egale ale consumatorilor, pentru echilibrarea balanţei Est-Vest.