Bucharest Business Breakfast la momentul bilanțului

0
641
Smart City Magazine, Eduard Dumitrascu

Cea mai puternică rețea de networking din România, Bucharest Business Breakfast la momentul bilanțului

Anul 2016 a reprezentat un moment important în evoluția Bucharest Business Breakfast, cea mai elitistă rețea de networking din România. Sub umbrela brandului Bucharest Business Breakfast sunt organizate evenimente dedicate mediului privat și celui administrativ în parteneriat cu CCIR – Camera de Comerț și Industrie a României.

   Invitații și participanții la evenimentele de networking realizate de BBB au fost miniștri, secretari de stat, ambasadori, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, mari industriași și directori de companii naționale sau multinaționale. Aceștia au transmis un semnal de transparență, deschidere și receptivitate față de nevoile și observațiile celor mai importante companii din mediul de afaceri, în diversele tematici abordate de evenimentele Bucharest Business Breakfast.

   În cifre, 2016 a însemnat: peste 1000 participanți, peste 200 de companii prezente la nivel de top management, peste 100 de clienți, parteneri și sponsori ai evenimentelor BBB.

   Anul 2016 a fost pentru Bucharest Business Breakfast, anul dedicat consolidării parteneriatelor strategice, inovației și deschiderii de noi drumuri și proiecte.

   Parteneriatul strategic încheiat cu CCIR – Camera de Comerț și Industrie a României derulat pe parcursul întregului an 2016 a reprezentat un succes, evenimentele BBB ridicându-se la prestigiul de care Camera de Comerț și Industrie se bucură în mediul de afaceri autohton.

   Anul a debutat cu un eveniment de succes – despre accesarea fondurilor europene, desfășurat cu Ministrul Fondurilor Europene de la acea dată, dna Aura Răducu. Au fost abordate teme importante și au fost aduse lămuriri importante pentru mediul de afaceri, toți participanții apreciind ca fiind esențiale astfel de întâlniri, ministrul punându-le la dispoziție tuturor participanților la eveniment numeroase materiale clarificatoare.

   Evenimente deosebite au reprezentat și cele referitoare la fiscalitate, acestea abordând teme de larg interes atât pentru companiile autohtone, cât și pentru multi-naționale. Evenimentele au fost realizate în parteneriat cu InfoFisc. Invitați din partea reprezentanților statului, ANAF, DGAF și Ministerul Finanțelor, prin secretarul de stat, dl Gabriel Biriș au prezentat importante puncte de vedere, și au abordat atât modele de bună practică, cât și situații inedite.

   Un parteneriat de succes s-a dovedit și cel încheiat cu ANPC, prin care BBB sprijină mediatizarea celor mai importante mesaje și proiecte ale instituției, punând ANPC față în față cu beneficiarii măsurilor, în cadrul evenimentelor sale.

   Deși toate evenimentele au fost foarte importante în domeniile lor de influență, BBB a dat lovitura cu cel mai mare eveniment dedicat industriei smart city, dezvoltării orașelor inteligente și mobilității. Fondatorul Bucharest Business Breakfast, domnul Eduard Dumitrașcu, a subliniat importanța unui nou domeniu în România, esențial pentru un trai mai bun al locuitorilor, cel dedicat orașelor inteligente, conceptul smart city.

,,Este vital pentru noi să ținem pasul cu dezvoltarea tehnologiei și folosirea acesteia în folosul comunităților. Începând cu 2016 eforturile companiilor și ale autorităților de a aduce tehnologia în folosul cetățenilor vor avea în noi un partener de încredere. Am pus bazele Bucharest Smart City Convention, eveniment ce se va desfășura anual în luna mai, și care prezintă soluții concrete oferite de companii pentru dezvoltarea orașelor, în largul concept smart city. Am lansat deasemenea premierea celor mai bune soluții implementate sau în curs de implementare precum și premierea factorilor decidenți cei mai implicați în dezvoltarea sustenabilă a orașelor în cadrul Smart City Industry Awards, eveniment gală ce are loc anual în luna octombrie,,.

Deschiderea galei s-a bucurat de invitați precum Primarul General al Bucureștiului, dna Gabriela Firea, secretarul de stat Dl Raed Arafat, Dl. Gabriel Mutu, Primarul Sectorului 6, primarii municipiilor Alba Iulia, Craiova, Constanța, Brașov, primari și vice-primari de sector, ambasadori și reprezentanți ai mediului diplomatic.

   Având în vedere importanța domeniului, la finalul anului, Dl Eduard Dumitrașcu a înființat Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate. Asociația a lansat în data de 15 decembrie 2016 revista Smart City Magazine. Revista este distribuită gratuit companiilor din top 500 dar și către instituțiile care implementează proiecte smart city – guvern, ministere, primării, consilii județene, ambasade, universități și beneficiari sau furnizori de servicii dedicate domeniului de referință.

   Cea mai recentă inițiativă este Smart City Cluster. Eduard Dumitrașcu: ,,Romanian Smart City Cluster vrea să sprijine cercetarea și dezvoltarea de noi tehnologii, produse și servicii și să fim catalizatori între centrele universitare, persoanele și instituțiile ce pot aduce valoare comunităților prin implicarea lor directă în cluster,,.

Putem concluziona că 2016 a fost un an de forță, ce a însemnat multă muncă, dar și rezultate pe măsură. 2017 continuăm cu ce am început în 2016, respectiv lansarea pe plan international. Dacă în luna septembrie am avut un Business Breakfast la Bruxelles, anul acesta avem două participări la evenimente internaționale, doar în luna ianuarie.