sâmbătă, septembrie 21, 2019
Numărul 10

Institutul de Studii Libere – Agenda Viitorului

din aceeași categorie

“AGENDA VIITORULUI” este un proiect multianual organizat de Institutul de Studii Liberale în colaborare cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate. Debutând în anul 2016, proiectul si-a ales ca scop principal dezbaterea și elaborarea unei viziuni cuprinzătoare pentru România în orizontul de timp 2030.

Proiectul adună aproximativ 100 de experți din diferite domenii profesionale printre care se pot identifica decidenți politici, academicieni și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai ONG-urilor.

În cadrul diferitelor sesiuni ale acestui proiect, participanții au șansa de a schimba opinii și de a dezbate subiecte importante referitoare la viitorul României, raportându-se la experiența și așteptările personale. În anul 2017, proiectul s-a desfășurat de-a lungul a cinci sesiuni.

Primele patru au fost sesiuni de lucru la nivel de experți axate pe domenii diferite, reflectând procesele globale cu impact asupra dezvoltării României: „Demografie, migrație și mobilitate”, „Educație, cercetare și societate digitală”, „Globalizare, relații internaționale și mediul de securitate” și „Schimbări climatice, energie regenerabilă și dezvoltare durabilă”.

A cincea sesiune s-a desfășurat în data de 28 noiembrie cu ocazia unei conferințe în care au fost prezentate și discutate concluziile experților, completate de contribuțiile unor participanți la nivel înalt care au schițat propria viziune asupra viitorului României. În concluzie, proiectul urmărește conturarea unei viziuni cuprinzătoare pentru România anului 2030.

Această viziune poate crea un cadru de dezbatere orientat spre elaborarea unor abordari strategice care să poată răspunde provocărilor pe care un viitor incert le poate aduce, direcționând astfel România către dezvoltare, prosperitate și securitate.

mai mult despre acest subiect

Advertisment

ultimele articole