sâmbătă, septembrie 21, 2019
Numărul 10

TRIESTE 2020 CAPITALĂ EUROPEANĂ A ȘTIINȚEI

din aceeași categorie

Dezbaterea a avut ca subiect ”Implicarea României în proiectele europene de cerecetare științifică”. Prin prezența Prof. Stefano Fantoni, Champion ESOF2020 Trieste se dorește ca România să fie unul dintre partenerii de bază în acest demers, pentru diseminarea noutăților și progreselor realizate în domeniu.

S-a ajuns la concluzia că cercetarea și universitățile sunt o pârghie importantă pentru dezvoltarea oricărei țări. După o perioadă lungă de stagnare, această zonă a Italiei are o nouă deschidere spre dezvoltare și inovare.
Există nouă teme majore care se desfășoară prin programul ESOF2020 Science, de la calculul cuantic la schimbările climatice și inegalitatea socială în știință.
Cele nouă teme sunt care vor fi dezbătute în program sunt:

BLUE PLANET, I COMPUTE THEREFORE
I AM, SCIENCE AND SOCIETY, BREAKING FRONTIERS IN SCIENCE AND KNOWLEDGE, SUSTAINABLE FUTURE, NOURISHING THE PLANET, LIVE LONG AND PROSPER, SCIENCE
FOR POLICY/POLICY FOR SCIENCE, THE SMART CITY.

EuroScience Open Forum (ESOF) este o conferință științifică bienală, paneuropeană, dedicată cercetării științifice și inovării. ESOF2020 Trieste va avea loc între 5 și 9 iulie 2020. Activitățile includ întâlniri, conferințe, seminarii și evenimente publice. Peste 4000 de cercetători, educatori, oameni de afaceri, factori de decizie politică și jurnaliști din întreaga lume sunt așteptați la Trieste pentru a discuta noile descoperiri din domeniul științific.

Evenimentele principale ale ESOF 2020 se vor desfășura în zona extraordinară a portului Porto Vecchio, portul vechi din Trieste, care a fost de zeci de ani portul comercial al Imperiului Austro-Ungar, iar acum are o remarcabilă arhitectură și un patrimoniu industrial pe care municipalitatea Trieste o reamenajează.

În data de 21 martie 2019, a avut loc evenimentul ”Exploratory Workshop” care a avut ca scop principal promovarea științei și a inovației. Evenimentul a avut loc la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, București.

La eveniment au participat majoritar personalități din domeniul academic și științific. A luat parte la acest eveniment și Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, prin prezența domnului președinte, Eduard Dumitrașcu.

mai mult despre acest subiect

Advertisment

ultimele articole