Spațiile verzi, calitatea aerului, transportul în comun „verde” sau energia regenerabilă sunt indicatori ai unui oraș verde, care se axează pe protecția mediului înconjurător și care implementează inițiative Smart pentru un viitor durabil. Iată mai jos un top al celor mai verzi 3 orașe din lume în anul 2020, care investesc timp și resurse în protecția mediului!
Washington, D.C.
Poate fi dificil de crezut că orașul Washington este unul dintre cele mai verzi din lume. Orașul are peste 1.000.000 de metri pătrați de parcuri și peste 225 km de piste de biciclete.
Peste 1.400 de autobuze care circulă în oraș folosesc combustibil care are un impact redus asupra mediului înconjurător. Clădirea Guvernului din Washington D.C. este alimentată 100% cu energie regenerabilă.
Munich, Germania
Orașul Munich este unul dintre centrele urbane care favorizează și stimulează mersul pe jos, dar și transportul public. Administrația din Munich investește în infrastructură pentru mobilitate, precum sistemul rapid de tranzit U-Bahn care va contribui la reducerea utilizării mașinilor personale pentru transport. Orașul dispune de numeroase spații verzi, care favorizează o calitate excelentă a aerului.
Aeroportul din Munich are un departament dedicat problemelor ecologice, inclusiv nivelului de zgomot al aeronavelor, al gestionării apei utilizate și al furnizării de energie. De exemplu, aeroportul își acoperă peste 50% din energia de care are nevoie prin intermediul unei centrale.
Madrid, Spania
Centrul orașului Madrid dispune de o vegetație luxuriantă, amenajată și proiectată de designeri arhitecturali. Orașul începe să investească din ce în ce mai mult în proiecte de mediu, pentru a deveni un loc din ce în ce mai plăcut pentru turiști. Recent, Madrid a implementat numeroase obligații „verzi” și norme de respectat, pentru a obține finanțare pentru proiecte care au beneficii climatice și de mediu.