24pay – aplicație smart pentru plata a călătoriei cu transportul public ieşean

Aplicația 24Pay

Aplicatia 24Pay este disponibilă pentru sistemele IOS și Android și poate fi descărcată în mod gratuit din Google Play sau App Store.

Compania de Transport Public din Iași a dezvoltat pentru pasagerii care folosesc mijloacele de transport în comun un sistem de plată mai rapid şi mai eficient, în baza unei simple utilizări a telefonului mobil. 

Călătorul va beneficia de avantaje precum: plata cu cardul bancar, achiziţia biletelor în timp real, fără deplasarea la o casă de bilete, serviciu disponibil permanent, urmărirea cheltuielilor în istoricul aplicaţiei, precum şi asigurarea securităţii tranzacţiei cu tehnologia Visa / Mastercard, toate tranzacțiile fiind efectuate prin intermediul procesatorului de plată autorizat Romcard.

Un alt avantaj al acestei aplicații îl reprezintă cumpărarea de titluri de călătorie, bilete sau abonamente, cu preț redus pentru studenți. Procedura este una foarte simplă, aceștia trebuind să scaneze codul QR de pe cardul ElStudIS direct în aplicația 24Pay.

Cardul personalizat ElStudIS este destinat studenților care nu au împlinit încă vârsta de 26 de ani și este distribuit în mod gratuit de către Compania de Transport Public Iași universităților cu care s-a încheiat un acord de colaborare, acestea punând la dispoziția operatorului de transport public baze de date necesare implementării acestui serviciu. Gradul de reducere acordat este de până la 50 % din valoarea titlului de călătorie. Fiecăre card are alocat un cod QR prevăzut cu un număr de identificare al studentului care îl deține.

Pe baza acestui cod de reducere QR este permisă cumpărarea unui singur titlu de călătorie, în perioada în care acesta este activ, nefiind necesară scanarea codului QR afișat în stație sau în mijlocul de transport. Cardul poate fi folosit atât în stație, în mijlocul de transport, cât și în camera de cămin, acasă sau în orice alt loc.

Prin implementarea acestui serviciu, Municipiul Iași a făcut încă un salt spre digitalizarea transportului în comun. 

Aplicația 24pay nu este singura aplicație dezvoltată de Primăria Municipiului Iași. Municipiul Iași a înțeles acest lucru și a dezvoltat pe site-ul Primăriei Municipiului Iași patru aplicații destinate dezvoltării turismului.