Autobuz electric alimentat 100% cu energie eoliană

Autobuz electric alimentat 100% cu energie eoliană

Agenția de transport Oregon TriMet a lansat noile autobuze electrice care folosesc exclusiv energia electrică produsă de turbinele eoliene. Parcul de autobuze va cuprinde 5 autobuze electrice, iar noul autobuz electric se va alimenta 100% cu energie eoliană. Autobuzele pe bază de vânt reprezintă o inovație pentru industria de transporturi. Autobuzele vor circula pe bază de baterii electrice alimentate prin programul PGE, program de energie regenerabilă.

“Suntem mândri să sprijinim activitatea TriMet pentru a electrifica transportul în regiunea noastră. Acționată de vânt, această linie electrică de autobuze este o opțiune de transport durabilă pentru comunitate și un alt pas mai aproape de un viitor energetic curat pentru Oregon “ a declarat Maria Pope, președinte și CEO al Portland General Electric(PGE).

Noul autobuz electric Xcelsior CHARIES CHALLIS (zero emisii) a fost în fază de testare începând cu luna martie a anului 2019 și din luna aprilie a început să circule pe străzile orașului. Flota de autobuze va fi alimentată de programul de energie regenerabilă Portland General Electric, iar compania TriMet dorește înlocuirea tuturor autovehiculelor diesel cu cele electrice până în anul 2040.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu până la 140 de tone pe an este doar unul dintre principalele obiective. Motoarele electrice sunt alimentate prin energie eoliană, stocată în baterii reîncărcabile, în loc de motoare cu combustie alimentate cu motorină. Noile autobuze vor avea de asemenea tehnologii folosite de mașinile electrice, cum ar fi frânarea regenerativă. Aceasta înseamnă că atunci când vehiculul este încetinit energia cinetică este captată și poate fi utilizată imediat sau stocată în baterie pentru o utilizare ulterioară.

Iată ce trebuie să știți despre aceste autobuze:

Sunt mai puțin zgomotoase

Aceste noi autobuze electrice cu acumulator sunt cele mai silențioase autobuze testate vreodată până acum. Cantitatea de zgomot pe care o fac în gol este de aproximativ 39 de decibeli și este în general mai silențioasă decât zgomotul ambiental care ne înconjoară. Aceasta înseamnă o excursie mai liniștită și mai relaxantă pentru călători și un oraș mai liniștit pentru noi toți.

Sunt mai curate

Noile noastre autobuze cu baterii electrice produc zero emisii, ceea ce înseamnă un aer mai curat, un oraș mai viabil și un oraș primitor în care îți face plăcere să locuiești.

Sunt mai ușor de întreținut

Noile autobuze cu baterii electrice ar trebui să fie mai ușor și mai ieftin de întreținut. Ele au mai puține părți în mișcare decât autobuzele actuale, ceea ce înseamnă că sunt mai puține părți care necesită întreținere și mai puține fluide ce necesită întreținere și înlocuire, deci costuri mai reduse.