Municipiul Cluj-Napoca alege un sistem de parcare off-street în cea mai recentă parcare: Moților 7

În luna martie a anului 2021, fastPark a livrat și a pus in funcțiune un sistem automat în cadrul parcării cu 382 de locuri, Parking Moților din Cluj-Napoca.

Noul sistem de control acces şi plată are rolul de a gestiona întrun mod automat, fără operatori umani, accesul la intrarea în parcare, traficul din incinta parcării, taxarea contravalorii timpului de staționare conform tarifelor stabilite, cât și accesul la ieşirea din parcare.

Plata timpului de staționare
Prin intermediul noilor echipamente HUB Parking Technology și a sistemului de
administrare se poate realiza plata timpului de staționare atât prin tehnologia contactless la automate, cât și prin aplicația mobilă pentru plata parcării UPPARK Parking App.

Accesul în parcare

În ceea ce privește accesul în parcare, noua infrastructură cu echipamente smart este prevăzută cu camere LPR pentru recunoașterea numerelor de
înmatriculare, bariere automate și panouri de informare de tip led pentru afișarea numărului locurilor de parcare libere.

Sistemele automate de parcare cu plată HUB Parking Technology se caracterizează prin calitatea superioară garantată, prin timpul scurt de așteptare și fiabilitatea ridicată a echipamentelor, ceea ce permite operatorilor de parcări eficiență maximă.

Barierele automate Magnetic AutoControl

Reprezintă soluția nr. 1 pentru operatorii parcarilor multietajate, datorită timpilor scurți de deschidere, costurilor mici de operare, manevrării facile și a fiabilității ridicate.

Camerele pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare Quercus comunică cu barierele automate pentru a gestiona un flux ridicat de mașini într-un timp scurt la ieșirea din parcare, fără să se creeze cozi. Locurile libere din interiorul parcării sunt mult mai ușor de găsit prin intermediul panourilor pentru afișarea locurilor
libere de la AGLA. Acestea au rolul de a monitoriza și indica cu precizie starea fiecărui loc de parcare.

Vizibilitatea locurilor libere este ridicată indiferent de condițiile de iluminare ale parcării, din ambele direcții de deplasare, facilitând astfel utilizarea la capacitate optimă a parcării.

Aplicația mobilă UPPAK PRarking App

Oferă posibilitatea de a plăti taxa de parcare prin intermediul cardului bancar înregistrat în aplicație, cât și prin intermediul unui mesaj SMS către operatorul de telefonie mobilă cu care aveți contract, fără a mai duce tichetul la mașină.

Beneficiile aplicației mobile:

• Înregistrare sigură, datele sunt protejate de cele mai noi tehnologii în materie de
plăți;
• Parcare corectă, în funcție de poziția ta, găsești ușor un loc de parcare permis;
• Tarifare exactă, știi dinainte toate tarifele și comisioanele de plată;
• Plătești din mers, comod cu telefonul în timp ce te afli în drum spre locul unde
vrei să ajungi;
• Primești notificări, ești anunțat înainte de a expira timpul de parcare;
• Prelungești de la distanță, poți extinde durata de parcare de câte ori vrei, de
oriunde te afli;
Avantajele aduse de noul sistem hardware și software completează obiectivele primăriei de a digitaliza toate procedurile și serviciile oferite cetățenilor.

Avantajele ecosistemului fastPark implementat în Parking Moților sunt:
• Colectarea eficientă a taxelor de parcare;
• Generarea de venituri suplimentare pentru comunitate;
• Acces sigur și rapid în parcare;
• Îmbunătățirea experienței conducătorilor auto;
• Decongestionarea traficului în zonele centrale și de interes;
• Reducerea nivelului de poluare.

Doriți un sistem de parcare asemănător în orașul dumneavoastră? Specialiștii fastPark vă stau la dispoziție: info@fastpark.ro