Ghidul Alegătorului Smart – un instrument pentru alegători și pentru cei ce vor fi aleși

Ghidul alegătorului smart

Ne aflăm în fața unei schimbări de paradigmă. Pandemia de COVID-19 a demonstrat neajunsurile pe care le avem în societate și nevoia de schimbare ce nu mai poate suporta amânare. În calitate de cetățeni, abordarea noastră cu privire la reprezentanții locali pe care ni-i vom alege se schimbă. Așteptările, standardele și doleanțele pentru condiții de viață mai bune sunt conturate prin lentila dezvoltării Smart a comunităților din care facem parte. Alegătorul Smart conștientizează importanța implementării unor soluții bazate pe tehnologie și instrumente digitale la nivelul comunității sale, întrucât conceptul de Smart
City devine din ce în ce mai vocal pentru toți. Smart City răspunde nevoilor cetățenilor, deoarece este despre oameni și despre o viață mai bună. Atenția alegătorului trebuie să fie transferată, gradual, de la simple măsuri de refacere a infrastructurii rutiere sau de modernizare a spațiilor publice, la inițiative precum soluții inteligente pentru protecția mediului înconjurător, servicii publice digitale sau sisteme de transport inteligente.

Ghidul Alegătorului Smart este un instrument de orientare adresat tuturor cetățenilor ce își doresc mai mult pentru ei înșiși și pentru comunitatea lor. Este creat pentru a înțelege necesitatea proiectelor tip Smart City, a beneficiilor acestora și pentru a responsabiliza decidenții locali actuali și viitori. Este despre viitorul comunităților noastre și despre toate
conceptele ce intră sub umbrela unui oraș inteligent, pe înțelesul tuturor. Dacă te informezi inteligent, vei alege inteligent.

Unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem în calitate de cetățeni este dreptul la vot. Însă, odată cu acest drept, trebuie să înţelegem că apare şi responsabilitatea civică. Din acest motiv, este important să votăm foarte bine informaţi şi să facem distincţia între promisiunile de campanie, platformele program şi lucrurile care pot fi realizate şi sunt importante pentru noi.

Ghidul Alegătorului Smart este atât un instrument al alegătorului, cât și unul al candidatului. Este o sursă de cunoaștere și de acces la informații esențiale despre ceea ce înseamnă Smart City și despre modul în care alegătorul, dar și candidatul trebuie să se raporteze la acest concept, în contextul alegerilor locale. De la subiecte Smart pe care trebuie să le prevadă un program electoral, ce înseamnă o campanie electorală sau cum se comportă alegătorul Smart, la definirea conceptului de Smart City, a verticalelor aferente și a importanței dezvoltării durabile, Ghidul Alegătorului Smart este o sursă de cunoaștere pentru noi toți!
Ghidul poate fi citit online la adresa: romaniansmartcity.ro

Editorul revistei

Asociația Română pentru Smart City – cea mai importantă organizație a Industriei Smart City

Ultimele articole

Webinar Smart City
LIVE