Madeira – Sistem Biometric de Identificare

sistem biometric madeira

Madeira proiect pilot
”Sistem Biometric de Identificare”

În 2020, Madeira lansează proiectul pilot Sistem Biometric de Identificare, un sistem care va permite cetățenilor să efectueze o serie de tranzacții în relația Guvern-Cetățean. Sistemul biometric poate fi folosit și la terminalele convenționale de plată din întreaga insulă.

Insula Madeira a realizat un program pilot pentru a oferi o platformă de identitate digitală, care să permită cetățenilor să efectueze o serie de tranzacții. Programul ”Smart Island” este susținut financiar de Guvernul Madeira și de Uniunea Europeană.
Acest proiect face parte din programul guvernamental inteligent al insulei și va fi activat de un produs bi-cardic de înaltă securitate (card-bi-card) (BSoC), furnizat de grupul tehnologic Tactilis.
Sistemul încorporează un senzor de amprentă, cu securitate de nivel guvernamental și un cip standard cu card inteligent, care îi permite să fie utilizat cu terminalele convenționale deja implementate pe insulă.

Programul Biometric

Proiectul de cercetare și dezvoltare a securității biometrice M-Smart a fost dezvoltat la laboratorul din Madeira. Pentru a-l pune în aplicare, a fost creat un consorțiu de companii integratoare care lucrează sub denumirea „Power of Touch”.

Compania a comandat 3.400 de carduri și 600 de cititoare de carduri wireless pentru a ajuta la avansarea programului național ”Smart Island”. Inițiativa va cuprinde în prima etapă 12 proiecte care acoperă sectoare precum educația, sănătatea, securitatea porturilor, transportul, plățile și turismul, precum și o gamă largă de servicii guvernamentale.

Din punct de vedere al securității și confidențialității, sistemul de identitate biometrică al cardului Tactilis utilizează o arhitectură descentralizată, ceea ce înseamnă că datele biometrice ale proprietarului de drept sunt stocate în siguranță, în propriul card, acestea putând fi accesate doar cu amprenta. Guvernul dorește să se asigure că cetățenii săi au acces și pot folosi cu încredere aceste carduri în locațiile fizice. De asemenea, le este oferit acces la o gamă largă de servicii bazate pe digital, care să îi ajute, să-i pregătească pentru a înțelege tendințele tehnologice emergente, cum ar fi criptomonedele, platformele cu economie colaborativă și utilizarea tehnologiei blockchain.

Cardul este ușor de utilizat cu autentificare fără parolă, în timp ce arhitectura descentralizată a sistemului, cu biometrie stocată atenuează riscul încălcării datelor.
Deși cardul folosește tehnologie avansată, este simplu și convenabil de utilizat – o singură atingere a senzorului situat pe fața cardului autentifică identitatea proprietarului și continuă tranzacția dorită, fără a fi nevoie să vă amintiți parole sau coduri pin complicate sau vulnerabile. Sistemul asigură administrarea sigură a datelor de acreditare și a datelor personale ale titularului de card. Datele private ale proprietarului sunt protejate continuu.

Guvernul Madeira este foarte entuziasmat de posibilitățile vaste ale acestei tehnologii și capacitatea sa de a face viața locuitorilor din Madeira mai convenabilă, mai sigură și mai ușoară. În același timp, va permite guvernului nostru și agențiilor conexe să ofere o gamă mai largă de servicii în condiții de siguranță, în timp ce își gestionează mai eficient operațiunile.
Madeira este bine poziționată pentru a deveni un pionier al acestei tehnologii la nivel global. Acum așteptăm cu nerăbdare să înceapă primele proiecte pilot la începutul anului viitor, urmând ca finalizarea proiectului să aibă loc la sfârșitul anului 2020”, a declarat președintele Madeira, Miguel Albuquerque.