Piața globală a stâlpilor inteligenți are o creștere anuală de 13,7% și estimează venituri de peste 1 miliard USD din senzori

CGF AG detaliază standardele tehnologice și de comunicații evoluate pentru a conecta dispozitivele și iluminatul în rețelele urbane inteligente, împreună cu standardele emergente care sprijină scenarii IOT de generație următoare.

 

Pe stâlpii de iluminat din întreaga lume apare o infrastructură de oraș inteligent gata pregătită. Pe măsură ce orașele trec la iluminatul stradal conectat, ele explorează modul în care pot utiliza această infrastructură pentru a îmbunătăți traficul, a economisi energie și a spori siguranța oamenilor.

Având în vedere că senzorii de pe stâlpii de iluminat oferă atât de multe modalități de a transforma viața orașului folosind noua conectivitate de pe străzile noastre, CGF AG explorează un moment excelent pentru ca furnizorii de senzori și de rețele să-și unească forțele și să ofere soluții integrate pentru Smart City.

Tehnologiile orașelor inteligente

Reunesc dispozitive și rețele în moduri noi – de exemplu, folosind senzori cu tehnologie radar și tehnologie de analiză a locației mobile (MLA), pentru a măsura traficul de vehicule și pietoni. Prin urmare, sunt necesare noi parteneriate pentru a profita de ceea ce se anunță a fi o industrie cu o creștere semnificativă.

Pentru a vă face o idee despre această oportunitate, se estimează că piața globală a stâlpilor inteligenți va înregistra o creștere anuală de 13,7% până în 2022, iar senzorii vor aduce venituri de peste 1 miliard de dolari în această perioadă.

Așadar, ce trebuie să faceți?

Dacă sunteți un furnizor de rețele locale care furnizează backhaul pentru luminile stradale conectate, facilitați conectarea senzorilor la rețelele dumneavoastră.

Dacă sunteți o companie producătoare de senzori, este o idee excelentă să faceți echipă cu furnizorii de rețele și dezvoltatorii de aplicații.

Împreună, putem produce valoare prin găsirea unor modalități de a aduce la suprafață datele orașului colectate de senzori la punctele de iluminat către persoanele care au nevoie de ele.

Gadget Lightpole Extension Node (G.L.E.N.®)

Este un nod de extensie pentru mărirea rețelelor de date existente (de exemplu, rețelele municipale de date) astfel încât viitoarele aplicații IT să poată fi integrate fără eforturi mari. G.L.E.N.® permite utilizarea infrastructurii deja existente, cum ar fi stâlpii de iluminat sau cutiile de distribuție, la un cost redus. De asemenea, sunt posibile și alte aplicații individuale.

 

Infrastructură integrată

Datorită infrastructurii și a conexiunii la nivel de zonă la rețelele de alimentare cu energie electrică și de date ale orașelor, stâlpii de iluminat oferă locația ideală pentru o infrastructură integrată de digitalizare multifuncțională.

Acest lucru face ca G.L.E.N.® să fie tehnologia cheie pentru orașele dornice să se transforme într-un “Smart City/Smarter City” prin intermediul unor module funcționale digitale.

G.L.E.N.® ca switch de integrare oferă – în funcție de cerințe – următoarele cazuri de utilizare:

• Access public pentru Internet
• Integrarea WiFi (5G)
• Edge Node pentru autonomous drive
• Colectarea datelor de mediu
• Integrarea infrastructurii de încărcare electronică
• Securitatea și protecția datelor în pofida spațiului public
• Detectarea sau controlul traficului
• Parking management
• Şi alte usecase-uri de IOT
• Standarde: EN 55032:2015, EN 62368-1, EN 61000-6-2:2019, TR 2130

Din fericire pentru companiile dornice să intre în acest spațiu, autoritățile de standardizare fac deja munca de bază pentru a permite ca această viziune de oraș inteligent să se dezvolte.