CNMR si Guvernul Romaniei, colaborare instituțională

CNMR si Guvernul Romaniei, colaborare instituțională

Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), a avut o întâlnire de lucru cu premierul Viorica Dăncilă, în cadrul căreia au discutat despre oportunitățile de colaborare instituțională în domeniile: educație, sănătate, transporturi, dezvoltare regională, economie, industrie, cultură, cercetare.

Prim-ministrul a subliniat deschiderea spre dialog a Guvernului României, precum și importanța implicării societății civile în elaborarea politicilor publice de calitate, în interesul cetățenilor. În acest sens, a fost convenită organizarea unor întâlniri periodice între ministere și reprezentanții CNMR pentru găsirea celor mai bune soluții destinate îmbunătățirii vieții cetățenilor.

Întâlnirea a fost mai mult decât eficientă. Am primit din partea doamnei Prim-Ministru deschidere și acțiune față de problemele ridicate și consider că acest pas este esențial pentru îmbunătățirea vieții românilor. CNMR continuă astfel procesul de consultare cu Guvernul și ministerele. Sunt convins că relația strânsă între toate instituțiile publice și organizațiile societății civile este vitală pentru cetățeni”, consideră Alexandru Cumpănașu.

O delegaţie a Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) condusă de domnul Alexandru Cumpănaşu, în calitate de preşedinte, a avut loc astăzi, 12.02.2019, o întrevedere cu ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale (MCSI), domnul Alexandru Petrescu.

Principala temă a întâlnirii a vizat obiectivele Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene în ceea ce priveşte domeniul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, implicit stadiul de realizare a dosarelor în lucru aferente acestui sector.

Astfel, reprezentaţii şi specialiştii CNMR au solicitat ministrului comunicaţiilor informaţii şi au prezentat observaţii cu privire la mai multe obiective majore ce ţin de informatizarea şi digitalizarea sistemului public românesc precum şi protecţia acestuia împotriva atacurilor cibernetice, fiind abordate următoarele aspecte:
– Stadiul realizării Cloud-ului guvernamental;
– Aderarea României la iniţiativa europeană pentru Inteligenţa Artificială din aprilie 2018 şi etapele ce urmează a fi realizate de către MCSI pentru implementarea acesteia la nivelul României;
– Stadiul de finalizare şi adoptare al Strategiei naţionale pentru implementarea 5G în România, respectiv implicaţiile privind costurile şi veniturile generate de trecerea la reţelele 5G