RETAIL PARK PITESTI SRL din portofoliul NEPI România în procedură de faliment!

RETAIL PARK PITESTI SRL parte a portofoliului NEPI (New Europe Property Investments) este în procedură de cerere a falimentului conform Portalului Instantelor de Judecată (detalii aici). Conform datelor oficiale prezentate, în cadrul dosarului 30134/3/2018 s-a cerut falimentul companiei de către Creditorul BMF Total Serv. SRL. Primul termen urmează să se judece în data de 3 Decembrie 2018.

Acțiunea legală și starea actuală a creat nervozitate în rândul anumitor acționari majoritari care ne-au și semnalat starea de fapt fiind îngrijorați de viitorul companiei și evident de portofoliul acesteia.

Portofoliul NEPI în România include urmatoarele centre comerciale: Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping Center, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Center, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri: Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

Update:
Redăm mai jos punctul de vedere primit din partea Dlui. Alex Morar, CEO-ul NEPI, ca urmare a solicitărilor noastre.

Email 1 – Alex Morar, CEO NEPI Romania
Continutul articolului Dumneavoastra este eronat si derutant.
Va solicit sa va informati din multitudinea de resurse de pe site’ul nostru cu privire la starea financiara a grupului NEPI Rockcastle Plc si sa luati la cunostinta ca SRL’ul cu activitate in Pitesti are o disputa comerciala cu unul din furnizori care a rezultat in solicitarea la care articolul Dvs face referinta.
http://www.nepirockcastle.com/wp-content/uploads/2018/08/Unaudited-Condensed-Consolidated-Financial-Results-for-the-Six-Months-Ended-30-June-2018-1.pdf 

In consecinta va recomand corectarea textului Dvs pentru a nu duce in eroare publicul si a aduce prejudicii nadorite de care ati putea fi responsabil.

Email 2 – Alex Morar, CEO NEPI Romania
Buna ziua,
Clarificarile pe scurt:
• Pitesti Retail Park nu este in faliment, ci un furnizor cu care avem o disputa a solicitat asta, dupa cum stiti.
• Grupul NEPI nu este nicidecum in faliment; v-am transmis link la situatiiile financiare.
• Grupul NEPI nu are actionari majoritari, fiind o companie publica cu mii de actionari, si nici unul nu a exprimat vreo parere legata de situatia la Pitesti.