Webinar Smart City România, episodul #27 – despre IoT și orașele inteligente

Joi, 12 Noiembrie 2020, Asociația Română pentru Smart City a organizat evenimentul online Webinar Smart City România, episodul #27, al cărui subiect principal a fost „Rolul IoT în proiectele Smart City”. 

Evenimentul a fost moderat de președintele Asociației Române pentru Smart City, domnul Eduard Dumitrașcu, și s-a bucurat de prezența unui invitat special, domnul Silviu Neghină, Countries Director, Sigfox România. Cei doi au dezbătut importanța utilizării IoT într-un oraș inteligent și au analizat impactul și rolul datelor generate la nivelul unui oraș, datorită conectivității sporite și a dispozitivelor inteligente interconectate. 

Totodată, webinarul a abordat subiecte conexe, precum: soluțiile Smart City bazate pe IoT pentru noile administrații locale, domenii în care tehnologia IoT este un adevărat beneficiu, servicii și soluții pentru industria 4.0 și modul în care IoT este utilizat în România prin raportare la proiecte specifice implementate la nivelul comunităților.

Unul dintre domeniile în care IoT este un instrument util este reprezentat de soluțiile Smart City pentru parcări. Utilă pentru modernizarea locurilor de parcare ar fi instalarea de senzori IoT la nivelul tuturor parcărilor publice, care să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilități. 

În sfera educației, IoT poate fi un real beneficiu. Prin instalarea senzorilor, poate fi monitorizat climatul interior și poate fi ajustat pentru eficiență în actul de predare. 

Silviu Neghină: „ Din punct de vedere al inteligenței și al conectivității, suntem pe un drum foarte bun și avem un potențial colosal în România. IoT este important pentru că ne îmbunătățește viața. IoT este deja prezent în viața noastră și va fi din ce în ce important pe viitor. Suntem în 2020 și trebuie să ne digitalizăm, iar soluțiile deja există.” 

Webinar Smart City are loc LIVE în fiecare joi, începând cu ora 14.00 și este realizat de Asociația Română Pentru Smart City și prezentat de Dell Technologies,  vmWare, Network One Distribution, Integrisoft și Vauban. 

Dacă ai o propunere de temă și/sau invitat, așteptăm sugestia ta aici: info@romaniansmartcity.ro .