Caravana Smart City. Cel mai important proiect de promovare și educare a decidenților din Industria Smart City

Caravana Smart City Eduard Dumitrascu, Presedinte ARSC

Alături de partenerii și prietenii asociației noastre ne propunem să transformăm Caravana Smart City în principalul instrument de educare a decidenților ce pot influența implementarea Inițiativelor Smart City.

În România, decidenții la care facem referire provin din administrație centrală – ministere, autorități centrale, etc. și autorități locale reprezentate de primari, viceprimari și city manageri.

Acesta este publicul țintă pe care programul nostru îl vizează și considerăm că aceștia au nevoie nu doar de o bună cunoaștere a principiilor și conceptelor care stau la baza oricărui program tip Smart City dar este util să se conecteze și la multitudinea de soluții oferite de către companiile și organizațiile active în domeniu.

Într-un efort fără precedent, ne propunem să promovăm Industria Smart City în fața a peste 1000 de persoane cu rol decizional.

Fundamentul pe care asociația noastră își desfășoară activitatea este constituit din trei mari piloni:

– Promovăm – Dezvoltăm – Educăm.

Promovăm conceptele și beneficiile Inițiativelor Smart City.

Dezvoltăm și implementăm alături de partenerii noștri proiecte Smart City iar ulterior, urmărim colectarea datelor pentru a crea modele replicabile.

Educăm viitorii decidenți prin programe implementate împreună cu Universitățile Politehnica din București, Ecologică, SNSPA și Spiru Haret.

Caravana Smart City este unicul program de promovare a conceptelor Smart City, de informare a factorilor decidenți cu privire la noile tehnologii și de promovare a schimbului de bune practici.

Caravana Smart City este dedicată următorilor  beneficiari ( Primari, City Manageri, Viceprimari, Președinți de Consilii Județene, Prefecți și reprezentanți guvernamentali). Într-un concept unic și antrenant, auditoriul nu doar că va înțelege ce înseamnă implementarea soluțiilor Smart, dar va putea intra în contact cu cei care integrează aceste servicii și produse.

Caravana Smart City va pune accentul pe principalele 8 servicii care alcătuiesc Industria Smart City: IoT, Open Data, Smart energy/Water&Waste, Smart Building, Smart Economy, Smart Mobility, Smart Citizen și Smart Home.

Eduard Dumitrașcu,
Președinte
Asociația Română pentru Smart City