Dubai a lansat politica Blockchain

politica blockchain

Dubai a lansat politica Blockchain: 100% din tranzacții prin blockchain până în 2020

Dubai Future Council for Blockchain, prezidat de dr. Aisha Bint Butti Bin Bishr, a lansat Politica Blockchain Dubai la cel de-al nouălea congres mondial Smart City Expo, care a avut loc la Barcelona la finalul lunii noiembrie 2019.

Consiliul, care a fost format de Dubai Future Foundation (DFF) și care și-a ținut ședința inaugurală în aprilie, face parte din inițiativa Dubai Future Councils, lansată de șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prințul coroanei din Dubai, pentru a găsi soluții inovatoare pentru sectoarele strategice și care prognozează viitorul lor în următorii 50 de ani.
Lansarea Politicii Dubai Blockchain completează eforturile Smart Dubai de a implementa Strategia Dubai Blockchain.

Lansată în anul 2016, strategia urmărește ca Guvernul Dubai să fie primul din lume care va efectua 100% din tranzacții prin blockchain până în 2020. Directorul general al Smart Dubai, dr. Aisha Bint Butti Bin Bishr, a declarat că emiratul a cuprins tehnologii avansate și emergente și a descris blockchain-ul ca fiind unul dintre cele mai „proeminente și promițătoare ale acestor tehnologii avansate”.

Politica Dubai Blockchain este una dintre cele trei inițiative pentru 2019 și 2020 și își propune să facă din Dubai un lider global al blockchain-ului și să ofere o platformă pentruexplorarea soluțiilor bazate pe blockchain. De asemenea, Dubai va emite rapoarte desprepoziționarea cripto-monedei din Dubai și despre climatul general al blockchain-ului.

Politicile cuprind trei domenii de bază:

• Capacități fundamentale, care acoperă platforma și serviciile tehnologice, arhitectura
și standardele, serviciile partajate de rețea și asistență legală.

• Guvernarea rețelei, care include proprietatea și apartenența rețelei, proprietatea intelectuală, finanțarea, monetizarea și extinderea rețelei.

• Operațiunile de rețea, care acoperă formate de date, interoperabilitate și confidențialitatea datelor, securitatea nodurilor și rețelelor, auditul, comunicarea și adoptarea.

Politica a fost elaborată și lansată în urma unui proces în patru etape. Inițial, provocările au fost identificate din mai multe surse, inclusiv entități guvernamentale și companii private și a fost efectuat un exercițiu de evaluare globală privindelaborarea și implementarea politicii de tip blockchain.
Cea de-a doua etapă a vizat identificarea unui set de zone de concentrare pentru a ghida dezvoltarea politicilor de blockchain, pe baza constatărilor din prima etapă.
A treia etapă a constat într-o serie de ateliere care au reunit 68 de participanți, reprezentând 20 de entități guvernamentale și semi-guvernamentale, 12 bănci și 14 startup-uri, pentru a discuta cerințele și opțiunile pentru politicile blockchain.
A patra și ultima etapă au evaluat opțiunile politicii pe baza unui set de principii directoare, inclusiv capacitatea lor de a favoriza inovația, de a permite eficiența și de a conduce adoptarea blockchain-ului.
Etapa a IV-a a examinat, de asemenea, respectarea potențialelor politici cu reglementările, caracteristicile lor de securitate și confidențialitate și măsura în care acestea pot fi tehnologice și agnostice.