Merităm să știm ce aer respirăm zilnic

Merităm să știm ce aer respirăm zilnic. În timp real, oriunde în orașul nostru.

Poluarea aerului este un lucru cert și o problemă globală. Iar transparența datelor despre calitatea aerului și expunerea lor la momentul oportun pot avea un impact semnificativ în creșterea gradului de conștientizare și implicare a membrilor comunităților, rezultând în schimbări benefice de comportament. Dezvoltarea unei infrastructuri extinse de monitorizare a poluării aerului și consolidarea rețelei naționale existente de senzori pentru monitorizarea calității aerului poate conduce la date exacte, reprezentative și comparabile, pe zone sau perioade de timp. Este la fel de important să măsurăm calitatea aerului și pe un bulevard aglomerat, în preajma universităților și școlilor, zone industriale puternic dezvoltate sau cartiere rezidențiale, zone comerciale, dar și în parcuri sau grădini botanice, astfel încât să putem vedea imaginea de ansamblu.

REȚEAUA DE MONITORIZARE NUBO AIR

O modalitate sigură și rapidă pentru dezvoltarea unei rețele extinse de monitorizare a calității aerului, cu un raport optim cost/precizie, dar care aduce și o investiție eficientă pe termen lung. Sistemul de monitorizare Nubo Air are la bază o tehnologie de încredere și o certificare MCERTS, fiind dezvoltat de compania Sensirion Elveția, cu o tradiție de peste 20 de ani în producerea senzorilor de mare precizie. Asigură măsurători corecte din punct de vedere metrologic, cu senzori calibrați din fabrică, iar configurația redundantă, sistemul interschimbabil de senzori și funcțiile incluse de auto-configurare și autodiagnostic facilitează o durată mare de funcționare. Claritech este partener Sensiron și distribuitorul Nubo Air în România și oferă o soluție completă care include instalarea și mentenanța întregului sistem de monitorizare. Datele colectate sunt transmise către o platformă de tip IoT și stocate fie în cloud, fie pe infrastructura locală a utilizatorului.

Rapoartele sunt disponibile într-o aplicație web, accesibilă de pe orice fel de dispozitiv într-un browser, însă se pot genera și automat sau manual. Atât costul inițial, cât și costurile cu transmiterea datelor și utilizarea platformei sunt competitive, permițând instalarea acestor stații în mai multe puncte, în toate zonele de interes relevante pentru un oraș, pentru o bună reprezentativitate a măsurătorilor.

CLARITECH, PARTENER DE TEHNOLOGIE PENTRU CITY AIR

Claritech susține inițiativa Asociației Române pentru Smart CityCity Air, programul de monitorizare a calității aerului în școli – prin furnizarea, instalarea și mentenanța senzorilor certificați NuboAir, pentru măsurarea particulelor în suspensie PM1.0 și PM2.5. Claritech este o companie înființată în 2007, integrator de proiecte de telecomunicații, precum și furnizor de soluții integrate de monitorizare la distanță a infrastructurii și a mediului cu focus pe îmbunătățirea eficienței energetice și operaționale. Mai mult decât atât, se implică activ în proiecte privind implementarea de tehnologii noi, sustenabile și eficiente, pentru un mediu mai curat și pentru construirea unei societăți bazate pe avans tehnologic. wwww.claritech.ro

Nubo Air – soluție plug-and-play care înregistrează date despre calitatea aerului cu acuratețe mare pe termen lung.

„Cu toții avem nevoie de o perspectivă reală asupra poluării cu particule. Este necesar să avem la îndemână tot mai multe instrumente pentru a evalua într-un mod realist și consecvent calitatea aerului pe care îl respirăm.”

Cristian Croitor,

Managing Director Claritech