Smart Cities – Tehnologii de subtraversare (no-dig)

Smart Cities - Tehnologii de subtraversare (no-dig)

Smart Cities – Singurul eveniment din România care promovează tehnologiile no-dig de foraj orizontal dirijat si-a deschis porțile celei de-a patra ediții în data de 13 Iunie 2019 la Hotel Caro Club din București.

Această manifestare face parte din domeniul Smart Cities și a reunit companii naționale și internaționale din domeniu și a adus împreună producători și distribuitorii de utilaje și tehnologii dedicate sectorului no-dig, pentru foraj orizontal dirijat (hdd), pipejacking, pipe bursting, microtunnelling, reabilitare a conductelor (CIPP), precum și alte tehnologii trenchless ce reprezintă soluții ideale pentru instalarea utilităților subterane din zonele urbane cu trafic intens.

De la eveniment nu au lipsit nici reprezentanții Ambasadei Austriei la București, aceștia manifestându-și dorința de strânsă colaborare cu companiile prezente la conferință.

Evenimentul a fost susținut de ISTT (Societatea Internațională pentru tehnologii trenchless), GSTT (Asociația Germană pentru tehnologii trenchless) și AATT (Asociația Austriacă pentru tehnologii trenchless). De asemenea, printre partenerii evenimentului s-au numărat ARA (Asociaţia Română a Apei), ARSC (Asociația Română pentru Smart City), APPFE (Asociația Parteneriat pentru Proiecte și Fonduri Europene), Petroleum Club România și AHK (Camera de Comerţ RomânoGermană).

O susținere deosebită a venit și din partea asociațiilor naționale ADUC (Asociaţia Distribuitorilor de Utilaje pentru Construcții), ARACO (Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii), PSC (Patronatul Societăţilor de Construcţii), și APMCR (Asociaţia Producătorilor de materiale pentru construcţii din România). Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de Mark Andre Haebler, Președinte AATT și membru în board-ul ISTT.

Ambiție, loialitate, integritate și o minte deschisă! Mi-a plăcut orașul București încă de la prima vizită și am cunoscut aici oameni extraordinari care mi-au devenit prieteni. Sunt foarte bucuros să fac parte din proiectul Trenchless Romania. Doresc să aduc salutările mele în calitate de Președinte AATT și totodată aduc și salutările lui Jari Kaukonen, Președinte ISTT. Este deosebit de plăcut să văd că numărul participanților crește de la an la an și să observ că industria de tehnologii trenchless din România este în creștere. România este o țară cu multiple oportunități, dacă oferim soluții rapide și sustenabile pentru construcția și reabilitarea utilităților acest lucru ajută nu numai economia, cât și angajatorii aceștei țări frumoase. Sigur, avem nevoie de mai multă formare si training pentru profesioniști astfel încât România să joace un rol principal pe harta pieței de tehnlogii trenchless în Europa de Est.

De asemenea, în deschiderea oficială a evenimentului au luat cuvântul și Klaus Beyer, Director Executiv GSTT și Vice-Președintele Asociației Române pentru Smart City, Cristian Dragu.

Evenimentul a fost împărțit în 4 paneluri. Primul panel a fost dedicat deschiderii oficiale și a fost urmat de două paneluri cu prezentări tehnice din zona tehnologiilor pipeline și a sistemelor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare. Prezentările au inclus expuneri de proiecte locale și internaționale pentru direct pipe, microtunneling și reabilitarea conductelor de gaze. Ziua de conferință s-a încheiat cu sesiunea de decernare a premiilor pentru proiecte din domeniul tehnologiilor trenchless – TRENCHLESS AWARDS.

Împreună cu partenerul de mobilitate Porsche România invitații au avut plăcerea sa fie preluați de la aeroport cu un VIP Shuttle beneficiind astfel de o experiență de neuitat. Gala Trenchless Romania Awards nu este doar despre proiectele din domeniul trenchless, ci este mai ales despre oamenii din spatele acestor proiecte, oameni ce au reuşit ca prin întreaga lor activitate să contribuie semnificativ la dezvoltarea acestor tehnologii.

În această ediție, câștigătorul premiului la categoria soluții de reabilitare a conductelor / Trenchless Pipe Relining a fost CIS GAZ SA pentru folosirea tehnologiei Primus Line în lucrarea de relining pentru o conductă de țiței OMV PETROM. Cel de-al doilea premiu la categoria Tunneling a mers către METROUL SA pentru proiectul Town to Countryside connectivity design with trenchless BIM. După cum spuneam, Trenchless Romania Awards este despre oamenii din spatele proiectelor, prin urmare premiul pentru contribuție semnificativă pentru tehnologiile trenchless în Europa de Est a mers către ROMNED INDUSTRIAL FOUNDATION SRL reprezentată de Ron Van Dam, General Manager pentru Trenchless Solutions for smart cities.