Smart City – Conceptul devine o realitate în România

  0
  698
  Smart City devine o realitate în România

  La aproape trei ani de zile de la demararea inițiativei noastre, constatăm cu bucurie că implementarea conceptului Smart City în România devine o realitate.

  S-au făcut progrese majore pe tot cuprinsul țării – proiecte precum cele de la Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Timișoara, Piatra-Neamț, Brașov, Iași, Craiova sau Constanța vin în sprijinul următoarei afirmații – avem o Industrie Smart City. Sunt peste 200 de inițiative și proiecte în curs de implementare la nivel național, astfel încât masa critică necesară acestei industrii este deja creată.

  Dedicăm acest număr al revistei SmartCity Magazine prezentării unora dintre cele mai importante proiecte creativ-inteligente din țară din două considerente, primul ține de oportunitățile de dezvoltare pe care aceste proiecte le oferă tuturor partenerilor noștri (să nu uităm că implementarea acestui concept este un proces continuu) iar al doilea motiv are legătură cu dorința noastră de a promova proiectele pozitive dar și oamenii care construiesc și dezvoltă această țară.

  Îmi face o deosebită plăcere să prezentăm în acest număr al revistei proiectul Satu Mare Smart City lansat sub umbrela Asociației Române pentru Smart City prin evenimentul Caravana Smart City, Program Național de Promovare organizat Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei. Satu Mare Smart City va genera și integra în comunitate sume impresionante în anii următori .

  Satu Mare Smart City reprezintă primul proiect creativ-inteligent realizat de o companie din România cu resurse tehnice și umane locale oferind tuturor dezvoltatorilor posibilitatea integrării unor alte servicii și produse în Aplicația Satu Mare Smart City. Cu alte cuvinte, acest proiect reprezintă primul demers de integrare a tuturor soluțiilor Smart într-o singură aplicație, având un dashboard unic, atât pentru municipalitate cât și pentru locuitorii comunității.

  STRATEGIA ȘI VIZIUNEA NOASTRĂ ÎN 4 ETAPE

  2015/2016

  Etapa 1.o – Promovarea conceptului Smart City la nivel
  național.
  – Realizare Parteneriate interne și internaționale

  – Identificarea Corpului de Experți

  – Editarea revistei Smart City Magazine

  2016/2017
  Etapa 2.o – Promovarea beneficiilor implementării
  proiectelor Smart City la nivel național.
  – Demararea Programului Național Caravana Smart City
  – Formarea primului Corp de Experți Smart City din
  România
  – Premiile Industriei – Smart City Industry Awards
  – Primul târg de vânzare al produselor și serviciilor Smart
  City în cadrul evenimentelor Smart City Urban Projects
  – Realizare Parteneriate interne și internaționale

  2017/2018
  Etapa 3.o – Implementare, Dezvoltare și Replicabilitate
  – Audit, Strategie și Consultanță
  – Ghid Achiziții Smart City
  – ISO-uri Smart City
  – Realizare Parteneriate interne și internaționale
  – Definire Corp Experți
  – Parteneriate Furnizori
  – Lansare Academia Smart City

  Aproape 100 de Primării și Instituții Publice sunt membre în asociația noastră la care se adaugă parteneriatele unora dintre cele mai puternice companii din Industrie – Orange, Dell EMC, Telekom, Digitax, Quickmobile, Huawei, ZTE, Iridex Group Plastic, Ceetrus(Immochan), Direct One, Schreder, UP România, Euriteh, BMF Grup, Impact Developer, Anchor, Telelink, MM Cite, Piconet, Vegacomp, Dewatering & Silent Piling, Universitatea București, Universitatea Politehnica București, Universitatea Ecologică din București, Universitatea Spiru Haret, Camere de Comerț Naționale și Internaționale. Partenerii noștri acoperă 35% din Populația României și generează aproape 20% din PIB.

  Avem toate ingredientele necesare dezvoltării comunităților creativ-inteligente în România.

  ETAPA 4.0 începe acum! România implementează Smart City!

  Autor: Eduard Dumitrascu – Presedinte ARSCM