Aeronave pilotate de la distanță pentru identificarea persoanelor dispărute

aeronave

Aeronave pilotate de la distanță pentru identificarea persoanelor dispărute

Poliția din Scoția va introduce sisteme de aeronave pilotate de la distanță – Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS) pentru a ajuta la găsirea persoanelor dispărute. Această tehnologie este prima de acest tip folosită de Poliția din Marea Britanie și se bazează pe o formă de învățare automată. Sistemul oferă analize de imagini în timp real, pentru identificarea persoanelor din zonele rurale. Sistemul este de două ori mai rapid decât alte device-uri de ultimă generație, iar capacitatea sa de a recunoaște oamenii este îmbunătățită pe măsură ce frecvența de utilizare crește. Pe baza învățării automate, sistemul oferă o analiză a imaginii în timp real pentru identificarea oamenilor.

Testarea noului sistem
Sistemul este dezvoltat de un consorțiu de parteneri format din Thales UK, Universitatea de Vest din Scoția, Censis și Poliție. Activitatea de dezvoltare a modulului de Inteligență Artificială (AI) este în curs de finalizare, iar echipa de proiect se așteaptă ca tehnologia să fie implementată în viitorul apropiat.
Cu ajutorul AI o imagine este scanată și poate localiza o persoană în câteva secunde, la o distanță de până la 150 de metri.

Utilizarea sistemelor de aeronave pilotate de la distanță este încă un domeniu relativ nou, iar această colaborare prezintă o oportunitate unică pentru Poliția Scoției de a se implica în dezvoltarea de noi tehnologii, care va îmbunătăți serviciul de siguranță livrat scoțienilor”, a declarat inspectorul Nicholas Whyte, Unitatea de Asistență Aeriană a Poliției Scoția.

RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) este operat de un ofițer special instruit pe teren, în timp ce un alt ofițer primește un flux video în timp real de la camerele RPAS de pe un smartphone.
Incorporarea tehnologiei bazată pe Inteligență Artificială va ajuta Poliția să acopere suprafețe mari de teren în cazul căutării unei persoane dispărute, reducând nevoia de verificări îndelungate și meticuloase din partea echipelor de ofițeri de pe teren.

Odată comercializat, sistemul are un potențial imens să fie integrat într-o mare varietate de sectoare. Acesta este încă un exemplu al modului în care Scoția devine un hub al evoluțiilor interesante în utilizarea Inteligenței Artificiale în imagini, cu o serie de parteneriate academice și industriale, dezvoltând noi capacități și noi produse”, Craig Fleming, Senior Manager de Dezvoltare al Afacerilor la Censis.

Deși inițial a fost folosită în căutarea persoanelor dispărute și vulnerabile, tehnologia ar putea fi folosită într-o varietate de alte aplicații, inclusiv în monitorizarea faunei sălbatice pe uscat și pe mare.