ARSC premiată de Ziarul Bursa

arsc, prmeiata de ziarul bursa

ASOCIAȚIA ROMÂNĂ PENTRU SMART CITY A PRIMIT PREMIUL DE EXCELENȚĂ ÎN CADRUL
GALEI BURSA CONSTRUCȚIILOR
#ARSC #SERVIMCUMÂNDRIEROMÂNIA

Revista BURSA Construcţiilor a sărbătorit 22 de ani de existență, în cadrul Galei de la Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).
Revista BURSA Construcţiilor a acordat diplome de excelenţă mai multor companii şi asociaţii de profil, pentru rezultate deosebite în domeniile în care activează.

Asociația Română pentru Smart City a fost premiată
pentru eforturi susținute în promovarea și implementarea proiectelor de tip Smart City din România, diploma de excelență fiind ridicată de președintele asociației, Eduard
Dumitrașcu.
Încă de la înființarea sa în anul 2017, ARSC s-a făcut cunoscută prin numeroasele proiecte desfășurate cu scopul de a facilita și încuraja construcția unei industrii de Smart City în România.

Eforturile asociației nu au rămas fără ecou, în prezent, în România fiind implementate mai mult de 330 de proiecte
de tip Smart City la nivel național. Printre principalele reușite ale ARSC putem enumera Caravana Smart City, primul program național de promovare a conceptelor Smart City și de familiarizare a factorilor decidenți în privința celor mai noi soluții inteligente de interes pentru comunitățile locale. La finalul celei de-a doua ediții, programul numără peste 18 de evenimente organizate în cele mai mari orașe din țară, aproximativ 2.000 de decidenți și profesioniști ai administrațiilor publice locale prezenți și peste 12.000 de km parcurși.

Un alt proiect de succes este Academia Smart City, prima platformă națională de formare profesională din România care organizează cursuri de Smart City. Proiectul este derulat în parteneriat cu numeroase instituții de prestigiu ca The World`s Smart Cities Organization din Londra, Marea Britanie, Ministerul Energiei din România, Universitatea Politehnica București, Universitatea Ecologică București și numeroase universități din străinătate.

Smart City Magazine, prima revistă dedicată Industriei de Smart City din România, reprezintă un alt efort de menționat al asociației. Publicația unifică sectoarele
preocupate de dezvoltarea tehnologiilor inteligente, prezentând ultimele noutăți ale Industriei Smart City, tehnologii inovatoare și proiecte de bună practică, atât din țară, cât și din străinătate.

La Gala Bursa Construcțiilor au fost prezenți mai mult de 150 de colaboratori ai publicaţiei, printre care arhitecţi, dezvoltatori, producători de materiale de construcţii şi
obiecte de mobilier, constructori, designeri de locuinţe, reprezentanţi ei entităţilor care promovează proiecte de tip smart city, bancheri şi oameni de afaceri din domenii
conexe construcţiilor şi imobiliarelor.