Smart City are la bază conectivitatea

Smart City are la bază conectivitatea

Soluții de smart city oferite de Orange se regăsesc în Alba Iulia, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Suceava și Caransebeș.

Smart City sau orașul viitorului este un oraș conectat care se adaptează nevoilor oamenilor care îl folosesc. Un oraș inteligent este unul colaborativ, în care diversele soluții funcționează pe o platformă deschisă, interoperabilă. Infrastructura de telecomunicații devine astfel vitală pentru orice proiect de smart city în care datele converg și sunt transpuse în soluții care deservesc cetățeni, business-uri și autorități deopotrivă.

Smart city este un element central al strategiei Orange, fiind o componentă din conceptul mai larg de Smart territories. Conectivitatea ne oferă șansa de a schimba nu doar orașele, ca locuri fizice în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, dar și modul în care trăim și impactul pe care îl avem asupra planetei – de la eficientizarea transportului public, la îmbunătățirea calității aerului. Orange oferă municipalităților un proiect adaptabil nevoilor oamenilor, un produs la care stat-up-urile locale pot contribui cu abordări specifice comunităților din cadrul cărora fac parte. Astfel, conectivitatea se transformă în pol de dezvoltare pentru comunitatea locală.

Oportunități de finanțare pentru primării

Municipalitățile pot accesa proiecte de finanțare precum inițiativa WiFi4EU prin care primesc cupoane valorice finanțate de Comisia Europeană. Principalul scop al proiectului WiFi4EU este să asigure comunităților din UE acces gratuit la Wi-Fi în spații de interes public, cum ar fi parcuri, piețe, instituții publice, biblioteci sau centre de sănătate.

Orange Wi-Fi

Orange România are o experiență de peste 7 ani în crearea de soluții Wi-Fi oferite ca serviciu municipalităților și clienților de business și își propune să ofere cea mai bună experiență de utilizare a Internetului, oriunde și indiferent de dispozitivul utilizat. Pachetul propus municipalităților participante la inițiativa WiFi4EU include: – echipamente Wi-Fi în proprietatea administrației locale – servicii de instalare profesională, mentenanță, monitorizare proactivă – acces la Internet securizat prin care utilizatorii rețelei Wi-Fi sunt protejați de atacurile cibernetice, viruși În plus, implementarea unui portal captiv permite administrației locale să interacționeze cu cetățenii săi și să colecteze informații statistice cu privire la numărul de utilizatori unici și recurenți. Secretul unei rețele Wi-Fi de calitate constă în buna dimensionare a acesteia de către specialiști în domeniu, utilizarea de echipamente de calitate capabile să asigure o acoperire optimă și stabilă, indiferent de interferențele din zonă, precum și monitorizarea proactivă a rețelei 24/24 prin intermediul unei platforme găzduite în cloud-ul Orange.

Municipalitățile interesate de oferta Orange se pot adresa reprezentantului dedicat sau pot trimite o cerere către adresa: business@orange.ro pentru a fi contactat de un reprezentant Orange.