Eduard Dumitrașcu, președintele ARSC, speaker în cadrul conferinței DevTalks

Eduard Dumitrascu Smart City

Eduard Dumitrașcu, preșdintele Asociației Române pentru Smart City, a participat ca speaker în cadrul Conferinței DevTalks. În 6 și 7 iunie, DevTalks a reunit la Romexpo peste 2500 de participanți în cadrul celei de-a șasea ediții.

Peste 2.500 de participanți, 50+ companii și startup-uri din zona tech și o agendă cu peste 120 de speakeri locali și internaționali care au surprins publicul cu teme de interes prin conferințele de pe cele 13 scene din cadrul celei mai mari expo-conferințe dedicată developerilor și pasionaților de tehnologie din România.

Reprezentanți a peste 50 de companii de top din România au fost parte din expo-conferința care a reunit peste 120 de speakeri locali și internaționali de la companii precum London Stock Exchange Group, Red Hat, Microsoft, Smashing Magazine, Mozilla sau SAP.

Asociația Română pentru Smart City s-a numărat printre partenerii evenimentului, iar Eduard Dumitrașcu, președintele asociației, a susținut o prezentare privind viitorul orașelor și modul cum acestea vor fi modelate prin intermediul soluțiilor de tip Smart City și a tehnologiei.

Noutățile ediției au fost cele două zile cu 13 noi scene dedicate prezentărilor tehnice despre cele mai dorite tehnologii și inovații din industrie: Emerging Tech, Java, DevOps, Web, Mobile, Big Data & Cloud, Product Management, Security, SAP, QA & Testing, Digital Transformation, Smart Everything.

Agenda evenimentului a adus peste 100 de speakeri, lideri și profesioniști locali și internaționali din Statele Unite ale Americii, China, India, Marea Britanie, Olanda, Estonia și nu numai. Printre aceștia putem aminti nume sonore ca Ann Neidenbach – Global Head, LSEG Technology and Chief Information Officer, Marcus Biel – Director of Customer Experience la Red Hat, Tom Raftery – Global Vice President, Futurist & Innovation Evangelist la SAP, Vitaly Friedman – Cofounder Smashing Magazine, Eleanor Watson – Artificial Intelligence (AI) & Robotics la Singularity University, Steve Poole – Developer Advocate la IBM și mulți alții.

Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City, speaker în cadrul evenimentului, a susținut o prezentare privind modul în care orașele se reinventează prin utilizarea tehnologiei și modul în care România se poate dezvolta conectându-se la acestă industrie emergentă, de Smart City:

“Înaltul grad de conștientizare a fenomenului Smart City la nivelul municipalităților, fie prin intermediul a zeci de proiecte implementate, prin simple declarații de intenție sau planuri pentru viitor, reprezintă o realitate. Piața începe, de asemenea, să modeleze necesitatea de a teoretiza noțiunile de Smart City și de a construi un nucleu de specialiști în cadrul unei municipalități care are o mare responsabilitate și capacitate de decizie în acest segment. Numărăm peste 330 de proiecte Smart City implementate la nivel național – multe în comparație cu anii precedenți, foarte puține raportate la potențial sau piața globală, proiecte care îmbunătățesc comunitățile locale, rezolvă o serie de probleme și crează oportunități de dezvoltare economică.”