Immochan România la 5 ani

0
1089

Immochan, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa, a sărbătorit în luna februarie 5 ani de prezență în România, perioadă în care a ajuns să administreze cea mai mare rețea de centre comerciale din țară

Acest lucru se traduce în peste 150.000 mp suprafață închiriabilă, 1.200 de parteneri naționali și internaționali, și o investiție de peste de 170 milioane euro. 5 ani de activitate în România au reprezentat pentru Immochan o dezvoltare accelerată, compania devenind lider de piață în raport cu numărul de centre comerciale administrate, în prezent deținând un portofoliu de 23 de centre la nivel național.

Immochan este și dezvoltatorul proiectului Coresi din Brașov, cel mai mare proiect de regenerare urbană din România, care va re
aduce la viață 8% din suprafața orașului, în următorii 10 ani.

Coresi Shopping Resort este primul centru comercial din țară și al doilea din Europa Centrală și de Est certificat BREEAM, nivel Excellent, lansat în anul 2015 cu o investiție de 60 de milioane de euro. Centrul este desfășurat pe o suprafață de 45.000mp GLA și reunește peste 120 magazine. Coresi Shopping Resort este un centru superregional, ce se adresează întregii regiuni, nu doar zonei metropolitane brașovene. Misiunea Immochan a fost de a transforma un “place to buy” într-un “place to be”.

Mai mult decât un centru comercial, Coresi oferă o experiență completă pentru clienți, bazată pe cele 5 ancore: cumpărături, divertisment, activități în aer liber, cel mai mare cinema din Brașov și cel mai mare hypermarket Auchan din Transilvania.

Coresi își propune să fie noul generator de energie pozitivă al Brașovului, o sursă inepuizabilă de experiențe de viață, locul unde te simți bine, unde îți place să-ți petreci timpul. Filozofia Coresi este bucuria de a trăi, ce creează o nouă atmosferă vibrantă și plină de energie. Coresi este un loc cheie pentru evenimente de zi cu zi și descoperiri neașteptate, un centru de experiențe unice: caruselul Coresi, zona de food-court desfășurată pe 3.500m², 8 săli de cinema, entertainment center pentru întreaga familie, parc și terenuri pentru activități sportive în aer liber de 2,5ha, zonă digitală, spații de joacă, skate-park, fântână arteziană. Strategia de 365 de evenimente pe an contribuie la viața culturală și educațională a Brașovului.

Coresi, a continuat să se dezvolte, inaugurând în 2016 faza a 2a, strip mall-ul Street Coresi, proiect ce vine în completarea ofertei centrului comercial, cu o suprafață de 14.000 mp și o investiție de 10 milioane de euro.

În prezent, Immochan lucrează intens la faza a 3a a proiectului – complexul rezidențial Coresi-Avantgarden – o zonă cu un potențial de 3.000 de apartamente, pe o suprafață de 46 de hectare. Prima fază a complexului rezidențial include 13 blocuri, cu un total de 575 de apartamente, dintre care peste 500 sunt deja vândute. Investiția totală se ridică la 100 de milioane de euro