International Business Forum, ARSC s-a numărat printre participanții celei de-a doua ediții

paula pirvănescu, international business forum

DOMENIILE DE DISCUȚIE ABORDATE LA EDIȚIA IBF2019 AU FOST: MENTORING PENTRU STARTUP, INTERNAȚIONALIZAREA IMM-URILOR, COMERȚ EXTERIOR, E-COMMERCE, E-GUVERNARE, IT&C
ȘI R&D, BANKING, SMART CITY ȘI MOBILITATE URBANĂ, FONDURI EUROPENE 2014-2020/2021- 2027 ȘI PRODUSE ROMÂNEȘTI PE PIEȚE INTERNAȚIONALE.

La invitația Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) – prin doamna Secretar de Stat Paula Pîrvănescu în calitate de inițiator și organizator, Asociația Română pentru Smart City, reprezentată de Cristina Florescu – director operațional, a participat la cea de-a doua ediție a INTERNATIONAL BUSINESS FORUM, desfășurat la Palatul Parlamentului, pe 5 septembrie 2019.
Conferința International Business Forum s-a adresat antreprenorilor români care vor să-și internaționalizeze afacerile și doresc să identifice oportunități de dezvoltare pe noi piețe.
Dezvoltarea companiilor românești, consolidarea relațiilor comerciale cu parteneri străini, expansiunea pe piețele din întreaga lume și extinderea investițiilor în economia românească au fost principalele obiective ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în zona diplomației comerciale și a susținerii mediului de afaceri.

La eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri autohton, ai Corpului Diplomatic (ambasadori și consilieri economici acreditați la București), precum și consilierii economici ai României din străinătate, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai asociațiilor profesionale,
patronatelor și ai camerelor de comerț.
Pe lista speakerilor s-au aflat Radu Ștefan Oprea – Ministrul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Roxana Mînzatu – Ministrul Fondurilor Europene, E.S. Domnul David Saranga – Ambasadorul Statului Israel la București, E.S.

Domnul Hitoshi Noda – Ambasadorul Japoniei la București, E.S. Domnul Andrew Noble – Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, E.S. Domnul Hassan Abouyoub – Ambasadorul Regatului Maroc la București.

Cristina Florescu, director operațional în cadrul Asociației Române pentru Smart City, împreună cu Ioan Gâf-Deac, city manager în cadrul Primăriei Sectorului 4 din București, instituție membră ARSC, au susținut panelul Smart City și mobilitate urbană. Cristina Florescu a prezentat conceptul și beneficiile Smart City și o imagine
macro a proiectelor de acest tip implementate la nivel național: ”Prima concluzie este că avem mentalitatea potrivită pentru implementarea proiectelor de Smart City, avem una dintre cele mai eficiente infrastructuri IT din lume, cele mai mari companii din domeniu sunt prezente în România și deja implicate în proiecte Smart City și forță de muncă specializată.

Ioan Gâf-Deac a preluat cuvântul prezentând principalele proiecte de regenerare urbană și dezvoltare durabilă din Sectorul 4 al Capitalei și rezultatele obținute.
De menționat este faptul că PS4 nu mai acceptă documente în format fizic din partea cetățenilor, toate serviciile oferite fiind digitale.

Prin organizarea acestui eveniment atât în sesiune plenară, cât și în paneluri specifice, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat devine one-stop-shop între reprezentanții companiilor românești și investitorii străini, având ca principală țintă dezvoltarea capacității de export și investițiile mediului de afaceri românesc pe piețele externe.