Tehnologia 5G ajută orașele să economisească

5G

Londra economisește anual 880 milioane lire cu ajutorul tehnologiei 5G

Furnizorul de servicii de telecomunicații din Regatul Unit, O2, a semnat un acord pentru ca tehnologia sa să fie utilizată pentru testarea conectată și autonomă la Laboratorul Smart Mobility Living din Londra.

Operatorul O2 va permite astfel Laboratorului Smart Mobility Living de la Londra (SMLL) să utilizeze tehnologia 5G pentru a testa vehicule fără șoferi, pe drumurile din Greenwich și în Parcul Olimpic Queen Elizabeth.

Spectrul de 5,4 GHz de la O2, va permite producătorilor de mașini, companiilor de tehnologie autonome, start-up-urilor și organizațiilor publice implicate în proiectul Living Lab să testeze mașinile autonome întrun mediu real.
Reducerea aglomerației și a emisiilor Laboratorul reunește experți de la Laboratorul de Cercetare a Transporturilor (TRL), compania de inovație urbană, DG Cities, Cisco și Universitatea Loughborough.

Tehnologia 5G pentru orașe și comunități permite cercetătorilor să analizeze versiunea conform căreia un sistem de management rutier 5G ar putea reduce timpul petrecut în trafic cu 10%, economisind 880 milioane de lire pe an și ar reduce emisiile de CO2 cu 370.000 de tone metrice pe an.

Rețeaua va permite colectarea unor cantități mari de date, inclusiv video 4K, să transmită informații, aproape instantaneu, sistemelor inteligente de transport bazate pe cloud, pentru îmbunătățirea siguranței rutiere și va ajuta la monitorizarea și gestionarea fluxului de trafic.

Suntem hotărâți să ajutăm entitățile să acceseze potențialul tehnologiei mobile 5G. Știm că, alimentând sectorul transporturilor, putem face o diferență reală pentru consumatori prin reducerea aglomerației din trafic, făcând călătoriile mai sigure și mai rapide”, Brendan OReilly, reprezentant O2.

5G în Marea Britanie
În august, O2 a pornit rețeaua 5G în Marea Britanie, începând din Belfast, Cardiff, Edinburgh, Londra, Slough și Leeds.
Procesul ajunge la un total de 20 de orașe în 2019. În ultimul an, O2 a lucrat pentru a oferi conectivitate 5G pentru testele din Marea Britanie și dezvoltarea tehnologiei CAV.
Ambulanța inteligentă În iulie, operatorul a anunțat proiectul său de ambulanță inteligentă pentru a revoluționa tratamentul pacienților și pentru a reduce numărul acestora. Procesul de implementare, care a început deja, presupune echiparea unei ambulanțe standard cu dispozitive conectate, astfel că vehiculul se transformă într-o sală unică de consultații la distanță.

Procesul este dezvoltat la Millbrook’s Proving Ground – o instalație de testare a vehiculelor din Bedford, care va ajuta operatorul să dezvolte și să testeze în siguranță noul sistem înainte de a fi implementat pe rețeaua publică, replicând capacitatea 5G din lumea reală.
O2 face parteneriat cu Samsung pentru dispozitive, Visionable pentru software-ul și Launchcloud pentru elementele de urmărire și verificare a dispozitivelor.

Experiența combinată va echipa vehiculul cu o gamă de tehnologie de ultimă oră, inclusiv:

– participanți nelimitați și fluxuri de date pentru conferințe live
– platforma de colaborare video și voce, Visionable
– calitatea imaginii patentată a Visionable (permițând o utilizare mai clară și mai precisă în scenarii medicale, adică scanări)
– aplicația versatilă de colectare a datelor Launchcloud cu instrumente de automatizare, raportare și comunicare. Integrarea API Launchcloud cu multe aplicații, inclusiv Salesforce, OneDrive și Microsoft Dynamics
– cel mai rapid dispozitiv din seria Samsung S până în prezent – Galaxy S10 5G – oferă utilizatorilor un set puternic de caracteristici, alături de capabilitatea de a se conecta la rețeaua 5G a viitoarei generații.
Testarea 5G în diferite medii va permite revoluționarea tuturor sistemelor, așa cum le știm.