Prima universitate din lume dedicată Inteligentei Artificiale se deschide în Abu Dhabi

prima universitate de inteligenta artificiala

Prima Universitate dedicată Inteligenței Artificiale își deschide porțile în 2020

Prima serie a Universității dedicată Inteligenței Artificiale va începe cursurile, în septembrie 2020, în Abu Dhabi. Acest lucru estimează o creștere a afacerilor globală derivate din Inteligență Artificială până la aproape 4 trilioane de dolari până în anul 2022.

Valoarea globală a afacerilor derivate din Inteligență Artificială (AI) este prevăzută să ajungă la peste 3,9 trilioane de dolari până în 2022. Companiile se așteaptă ca, în următorii câțiva ani, Inteligența Artificială folosită în știința datelor și a altor aplicații bazate pe algoritmi să devină cea mai comună utilizare pentru AI, cuprinzând
aproximativ 44% din totalul acestui sector.

Pentru a face față proiecțiilor industriei, populația trebuie să se pregătească prin promovarea educației în domeniul
Inteligenței Artificiale.

Universitatea dedicată AI Mohamed Bin Zayed (MBZUAI) este prima Universitate de Inteligență Artificială din lume.
Numită după Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Prințul coroanei din Abu Dhabi și Comandantul Suprem Adjunct al Forțelor Armate ale Emiratelor Arabe Unite
(Emiratele Arabe Unite). Universitatea de Inteligență Artificială va introduce un nou model de academie și de cercetare în domeniul Inteligenței Artificiale. Unitatea promite să ofere studenților și membrilor facultăților acces la unele dintre cele mai avansate sisteme existente în lume.

Potrivit acestuia, Universitatea de Inteligență Artificială investește în capitalul uman, cunoștințe și gândire științifică, iar Emiratele Arabe Unite sunt printre primele țări care au definit o viziune și o strategie de Inteligență Artificială integrată care acoperă mai multe sectoare.

Există șase programe de MSC (Master of Science Degree) și doctorat disponibile, precum și burse complete. Programele de studiu oferă trei domenii principale de specializare în machine learning, viziunea pe calculator și procesarea limbajului natural.

Toți studenții admiși vor primi o bursă completă, o indemnizație lunară, o asigurare de sănătate și cazare. Prima serie de studenți va începe cursurile în septembrie 2020.

Prima Universitate de Inteligență Artificială creează noi oportunități de carieră

Odată cu progresele actuale ale automatizării și roboticii, multe locuri de muncă vor înceta să mai existe ca o consecință logică a celei de-a patra revoluții industriale. S-a întâmplat înainte în istoria omenirii și se va întâmpla din nou.
Experții industriei globale sunt de acord că, deși multe locuri de muncă repetitive vor fi executate doar de mașini,
există multe alte noi oportunități de muncă care vor fi create. Totuși, aceasta va depinde de pregătirea profesională, precum și de învățarea și dezvoltarea de noi abilități pentru acele noi locuri de muncă.
Este necesară îmbunătățirea abilităților existente și dezvoltarea altora noi pentru a fi pregătiți pentru locurile de muncă din viitor. Pentru a fi pregătit pentru viitoarele locuri de muncă care vor fi create în doar câțiva ani, trebuie mai întâi să ne actualizăm abilitățile actuale.

Universitatea de Inteligență Artificială din Abu Dhabi va fi prima, dar cu siguranță nu singura de acest gen. Vor fi create alte universități specializate în Inteligență Artificială, precum și multe alte programe de Inteligență Artificială oferite de universități din întreaga lume.

Unele dintre cursuri sunt gratuite:
-Învață cu Google Inteligență Artificială
-Google – Machine Learning
-Universitatea Stanford – Machine Learning
– Universitatea Columbia – Machine Learning
-Nvidia – Noțiuni fundamentale ale învățării profunde pentru viziunea computerului

Deși nu este gratuit, în U.K., programul online de șase module online de Inteligență Artificială oferit de Universitatea din Oxford explorează mecanica Inteligenței Artificiale și implicațiile sale pentru companii.
Programul se concentrează, de asemenea, pe înțelegerea și examinarea critică a implicațiilor sociale și etice ale Inteligenței Artificiale.
Futuriștii și liderii industriei au convenit că, cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a ne pregăti pentru un
viitor în care oamenii și mașinile să coexiste și să colaboreze este să dobândească noi abilități. Peste 3.200 de elevi au solicitat înscrierea la cursurile universității în prima săptămână. Mulți dintre solicitanți provin din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Algeria, Egipt, India și China.