Topul universităților care derulează programe de reciclare și sustenabilitate

reciclare si sustenabilitate

Topul universităților care derulează programe de reciclare și sustenabilitate

Studenții au așteptări mari de la instituțiile de învățământ la care învață.
Atunci când vine vorba de sustenabilitate: 87% dintre studenți doresc să o promoveze activ, în timp ce puțin peste jumătate consideră că durabilitatea ar trebui inclusă în cursurile lor.
Publicația Times Higher Education a clasat universitățile din întreaga lume cu privire la modul în care se angajează în unele dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (ODD). ODD 12 analizează consumul și producția responsabilă.

De la cercetare la reciclare si sustenabilitate, totul este luat în considerare în alcătuirea rezultatelor. Clasamentele au avut în vedere programe de cercetare, operațiuni, raportare a durabilității și reciclare. Pe baza acestei analize, vă prezentăm în continuare primele cinci universități din clasament, cu privire la programele de reciclare și sustenabilitate.

University College Cork

În 2007, studenții de la University College Cork (UCC), din Irlanda, au înființat un program, Green Campus, pentru îmbunătățirea instalațiilor de reciclare și abordarea gestionării deșeurilor din jurul compusului. De atunci, UCC a redus emisiile de carbon cu 36%, a plantat 2.500 de copaci în campus și a dus la o creștere cu 90% a numărului persoanelor care folosesc bicicletele. Biblioteca, una dintre cele locațiile care consumă cea mai mare cantitate de energie din campus, a înregistrat o reducere de 9% a consumului de energie și o creștere de 700% a reciclării, prin propriul program de sustenabilitate.
Universitatea a fost prima din lume care a primit un steag verde de la Fundația pentru Educație de Mediu – o organizație globală care încorporează sustenabilitatea pe parcursul întregului proces de învățământ.

Universitatea Newcastle
Universitatea Newcastle, o universitate publică de cercetare din Newcastle upon Tyne în nord-estul Angliei are o întreagă echipă care se ocupă de sustenabilitate. Departamentul este responsabil de gestionarea mediului în jurul campusului – contribuind la reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră și la promovarea opțiunilor de călătorie durabile.
Newcastle este una dintre cele 20 de universități din Marea Britanie care a semnat recent un acord colectiv de cumpărare a energiei eoliene regenerabile în valoare de 64 de milioane de dolari.
În aprilie 2019, Universitatea a emis o declarație de urgență climatică, angajânduse să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, în conformitate cu Acordul de la Paris privind schimbările climatice, promițând că va lucra pentru atingerea emisiilor zero nete până în 2040.

Universitatea din Dundee
Universitatea din Dundee este o universitate publică de cercetare din Dundee, Scoția, fondată în 1881. Prin politica sa de mediu și de sustenabilitate, universitatea s-a angajat să reducă cantitatea de deșeuri, să crească rata
de reciclare și să realizeze o mai bună utilizare a materialelor reciclate și recuperate.
Un exemplu în acest sens este platforma Warp-it, care găsește cumpărători pentru mobilierul uzat, reducând astfel deșeurile.
Fiecare tonă de mobilier trimisă la depozitele de gunoi costă aproximativ 50 lire în taxe de depozitare și rezultă în 447kg CO² / tonă. La aceste cifre se adaugă costurile de transport, atât financiare, cât și de carbon.
Această inițiativă sprijină Planul de gestionare a carbonului și strategia de achiziții a universității împreună cu politicile guvernului scoțian. De asemenea, Universitatea vinde produse reciclate în magazinele sale din campus și oferă studenților cupoane valorice pentru fiecare sticlă de plastic pe care o reciclează.

Universitatea din Finlanda de Est
Universitatea din Finlanda de Est își propune să fie un campus fără hârtie. Universitatea folosește numai mijloace de comunicații interne electronice și evită pe cât
este posibil tipărirea.
Birourile sale administrative au primit eticheta Green Office de către WWF pentru angajamentul asumat în promovarea dezvoltării durabile.
Personalul și studenții sunt încurajați să refolosească cât mai mult, inclusiv cartușele de cerneală și mobilierul. Universitatea se angajează, de asemenea, să crească rata de reciclare și să minimizeze cantitatea de deșeuri.

Universitatea din Aberdeen
La Universitatea din Aberdeen, studenții, personalul și rezidenții sunt încurajați să doneze obiecte electrice deteriorate pentru reciclare. Universitatea urmărește Planul de Deșeuri din Scoția, care, până în 2025, vrea să
reducă cantitatea de deșeuri totale din Scoția, cu 15% față de nivelul din 2011.
Universitatea a redus consumul de apă cu mai mult de 100.000 de tone pe an, datorită sistemelor sanitare reamenajate. De asemenea, are un plan de gestionare a carbonului pe cinci ani, care va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu peste 8.500 de tone și va economisi
aproape 2,2 milioane de dolari până la sfârșitul anului 2021.