Tatian Diaconu, CEO IMMOCHAN : Smart City înseamnă oameni, inovație și colaborare!

Smart City - Interviu Tatian Diaconu, CEO IMMOCHAN

Un oraș inteligent este un oraș unde nevoile cetățenilor sunt identificate și puse în prim plan, unde se implementează cele mai noi tehnologii existente în piață și unde există colaborare între toți factorii implicați în dezvoltarea orașului, aceasta este viziunea despre Smart City a lui Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

Prezent la evenimentul Smart City Urban Project(SCUP), directorul unuia dintre principalii dezvoltatori urbani din România spune că țara noastră reprezintă o uriașă oportunitate pentru intreprinzătorii curajoși care cred în dezvoltarea durabilă și care nu asteaptă un profit imediat, ci unul pe termen lung.  Pentru a-și susține ideile, Tatian Diaconu, a prezentat participanților la eveniment unul dintre cele mai importante proiecte ale Immochan România și anume revitalizarea platformei industriale Tractorul din Brașov. Când Immochan a achiziționat platforma, aceasta era în paragină, în 5 ani aici au aparut un centru comercial, 3000 de apartamente din care 600 în construcție și o zona de birouri, iar investițiile în această zonă continuă. Astfel de platforme industriale în ruină există însă, din pacate, în mai toate orașele mari din România, important este să se reușească atragerea de investitori seriosi care să le poată transforma în zone profitabile.

De asemenea Tatian Diaconu, CEO Immochan România, a mai spus că pentru el conceptul de Oraș Inteligent înseamnă trei lucruri esențiale: oameni, inovație și colaborare. Oameni pentru că lor le este adresat conceptul și pentru că satisfacerea nevoile lor trebuie să fie baza de la care se pleacă în construirea unui astfel de concept, inovație, pentru că avem nevoie să aducem și să aplicăm tot ceea ce ține de evoluția tehnologică pentru a satisface nevoile cetățenilor și a facilita dezvoltarea orașelor și colaborare, pentru că numai lucrând împreună după planuri bine elaborate se pot obține cele mai bune rezultate.

Evenimentul SCUP a fost creat special pentru a aduce la aceeași masă investitori, dezvoltatori de proiecte astfel de proiecte, autorități locale și centrale, surse de finanțare dar și reprezentanți ai unor state în care acest concept funcționeaza și este în plină dezvoltare.