Dio Boacă (Phoenix Media): Primăriile ar trebui sa mărească chiriile panourilor stradale de minim 5 ori 

dio boaca - arsc

Invitatul ediției 102 a Webinarului Smart City, realizat săptămânal de Asociația Română pentru Smart City, CEO-ul companiei Phoenix Media, Dio Boacă, a vorbit despre ceea ce înseamnă sectorul digital outdoor în România, dar și despre beneficiile pe care acest segment le-ar putea aduce primăriilor.

Phoenix Media este liderul digital outdoor-ului din țara noastră, cea mai mare companie care se ocupă de ecranele stradale instalate în orașe. 

Dio Boacă a subliniat importanța digital outdoor-ului, care ar trebui să funcționeze în strânsă legătură cu cetățenii, punând la dispoziția acestora mesaje de informare sau alerte, iar compania lucrează la acest aspect, având încheiate în acest sens parteneriate cu instituții publice. Cu toate acestea, deși datele pe care ecranele digitale le pot furniza sunt extrem de variate, rămân nefolosite din lipsa de interes a autorităților. Un parteneriat funcțional este însă cel încheiat de 10 ani cu ISUBIF.

Reprezentantul companiei a atras atenția asupra neglijării veniturilor pe care autoritățile locale le pot genera prin intermediul publicității stradale, precizând că în momentul de față, chiria pentru panourile stradale se poate mări de până la 5 ori: În momentul ăsta se poate mări chiria de ocupare a domeniului public de minim 5 ori. Ori 5, nu plus 5. Minim. Nu este nevoie de atâtea panouri. Trebuie să intrăm în componenta economiei de piață. Să creăm licitații. Câte panouri sunt în București? 2000 – 3000. Pot să rămână 1000. Și atunci, și celelalte companii, cele mai multe dintre ele, vor fi nevoite să vină spre zona de digital, spre zona de optimizare. Asta a adus secolul XXI, optimizare și eficiență.

De asemenea, acesta a mai prezentat și o parte din proiectele sale inovatoare, unul dintre acestea fiind introducerea ecranelor eBacklit, un panou stradal care reduce radical impactul asupra mediului, prin transferul către digital și înlăturarea astfel a materialelor neprietenoase cu mediul.