Levente Toth, fondatorul urbaniqe: Gestionarea adecvată a unei flote este foarte utilă în reducerea amprentei de carbon

Ne-am întâlnit cu Levente Toth, fondatorul și directorul executiv al aplicației revoluționare de gestionare a flotelor urbane urbaniqe, pentru a-i pune câteva întrebări despre viziunea sa privind mobilitatea urbană, și anume cum să economisești din cheltuielile cu combustibilul, cum să elimini stresul din ecuație și cum să devii ecologic cu o flotă îmbătrânită.

Bună, Levente, te rog să le spui cititorilor Smart City Magazine, câte ceva despre tine și ce te-a determinat să găsești soluția numită urbaniqe?

 Levente Toth: După ce am lucrat mai mult de douăzeci de ani pentru multinaționale în domeniul comunicațiilor mobile și al gestionării flotelor, am realizat că soluțiile tradiționale de gestionare a flotelor se concentrează doar pe marile companii de logistică, care operează vehicule comerciale grele. Cu toate acestea, ele nu pot rezolva problemele întreprinderilor mici și ale navetiștilor zilnici. Am înțeles că este un ocean albastru pentru companiile nou înființate, unde pot vorbi cu acestea și le pot înțelege problemele legate de mobilitatea urbană. Acestea operează în principal flote vechi, nu își permit să investească în mașini cu emisii zero sau în dispozitive scumpe de urmărire, dar doresc să aibă ceva mai mult decât serviciile gratuite. De asemenea, sunt reticenți în a monta ceva în vehiculele lor. La final, aceștia doresc o perioadă de probă gratuită înainte de a lua o decizie de afaceri și nu vor să se mai fidelizeze pentru servicii. Este nevoie de o soluție simplă de gestionare a parcului auto, cu abonament, la prețuri accesibile și cu o opțiune de testare gratuită. Răspunsul meu a fost fondarea urbaniqe pentru abordarea acestei provocări!

SCM: De ce ar trebui ca societățile mici să investească într-o soluție de gestionare a flotei?

Levente Toth: Un raport recent al Verizon Connect, realizat în rândul a peste 400 de profesioniști în gestionarea flotelor a început cu întrebarea ce îi ține treji noaptea. Printre cele mai frecvente răspunsuri am găsit consumul de combustibil, efectele asupra mediului și rentabilitatea. Acest lucru vine să arate cât de mult contează procesul de monitorizare și de îngrijire a mașinilor companiei, fie că este vorba de vehicule comerciale ușoare sau de autoturisme. Ținând cont de acest lucru, stabilirea unui proces adecvat de gestionare a parcului auto îmbunătățește eficiența și productivitatea unei companii, reduce costurile, rămâne la standarde conforme și oferă o mai bună satisfacție a clienților.

Principalul beneficiu al utilizării unui sistem de gestionare a parcului auto este că veți observa o reducere generală a costurilor operaționale. Cu ajutorul datelor colectate se pot face îmbunătățiri în domenii cheie, inclusiv separarea utilizării în scop de afaceri de cea privată a mașinilor, alocarea și realocarea mașinilor între șoferi și, în cele din urmă, o mai bună planificare a călătoriilor viitoare.

SCM: Ar putea o soluție adecvată de gestionare a parcului auto să ajute o companie să își reducă impactul asupra mediului?

Levente Toth: Gestionarea adecvată a unei flote este foarte utilă în reducerea amprentei de carbon și a impactului de mediu pe care aceasta îl are asupra planetei. În ultimele câteva decenii, asistăm la o creștere semnificativă a populației urbane în raport cu cea rurală. În rândul țărilor UE, populația urbană din cadrul uniunii a ajuns la 75% în 2021. Având în vedere acest lucru, gradul de utilizare a mașinilor în orașe a crescut. În special în Europa de Est, acest lucru poate fi o problemă majoră, deoarece majoritatea acestor mașini sunt unele dintre cele mai vechi din regiune. Combinată cu lipsa infrastructurii, motorizarea poate cauza multe probleme, inclusiv congestie, probleme de sănătate și stres.

SCM:Ce este mai exact urbaniqe și care este promisiunea voastră?

Levente Toth: Am conceput urbaniqe pentru cazurile de utilizare urbană ca o soluție foarte simplă de gestionare a flotei de vehicule, bazată pe mobil. Noi spunem că este o abordare revoluționară, deoarece nu mai este nevoie să conectați sau să montați în mașini niciun dispozitiv de urmărire sau dispozitive de bord, ci veți avea o soluție de gestionare a flotei completă. Nu este nevoie de nicio investiție, nu este nevoie de loialitate. Pur și simplu descărcați aplicația și aceasta începe să lucreze automat pentru dvs.

Ce promitem?

În primul rând, promitem economii de combustibil de până la 15% atunci când utilizați urbaniqe. Soluția se bazează pe urmărirea mobilă a șoferilor și pe separarea între utilizarea profesională și cea privată a mașinilor. Companiile se luptă adesea cu utilizarea excesivă a parcului auto, nu neapărat în scopuri profesionale. Cu urbaniqe, puteți limita cu ușurință utilizarea privată a mașinilor de serviciu pentru a economisi din cheltuielile cu combustibilul. În plus, șoferii pot înregistra bonurile de combustibil cu doar câteva clicuri, iar dumneavoastră veți avea întotdeauna informații și rapoarte actualizate privind costurile.

În al doilea rând, cu urbaniqe, puteți scăpa definitiv de stresul gestionării parcului auto. Puteți să vă înregistrați vehiculele și șoferii într-un mod foarte simplu și să repartizați mașinile între șoferi prin câteva clicuri. Toate documentele necesare, cum ar fi bonurile de combustibil, documentele de autorizare a mașinilor și permisele de conducere ale șoferilor pot fi salvate și nu veți mai uita niciodată vreo dată de expirare. Kilometrajul mașinilor și timpul de conducere al șoferilor vor fi foarte transparente pentru dvs. în regim de timp real. Cu toate acestea, puteți reda și edita oricând mai târziu călătoriile anterioare în aplicația web. Mai simplu, versiunea unică a adevărului în jurul mașinilor dvs. va fi gestionată foarte simplu în urbaniqe.

În al treilea rând, puteți deveni ecologic cu urbaniqe cu doar câteva clicuri. Veți putea analiza stilul de conducere al șoferilor, iar cu ajutorul AI-ului pe care se bazează aplicația, veți putea prezice consumul real de combustibil al mașinilor dvs. sau calcula amprenta de carbon (emisiile de CO2) a flotei. Nu trebuie să investiți neapărat în mașini cu emisii zero pentru a deveni eco-conștient. Puteți deveni ecologici și cu o flotă îmbătrânită!

SCM: De ce ați ales să veniți în România? 

Levente Toth: Pentru mine, ca antreprenor, decizia de a veni în România a fost una logică. Nu numai că România este al doilea cel mai mare parc auto din Europa Centrală și de Est, dar are, de asemenea, o deschidere atât de mare față de soluțiile digitale complete la prețuri accesibile pentru gestionarea flotei, în principal pentru că micile companii de aici operează cu o flotă învechită, în mare parte diesel – iar noi avem o soluție pentru a le ajuta să se decarbonizeze.

De asemenea, știm că un ecosistem de oraș inteligent / mobilitate urbană bine dezvoltat în România poate ajuta startup-uri precum urbaniqe să ia avânt.

SCM: Și, nu în ultimul rând, cum pot cititorii noștri să obțină urbaniqe? 

Încercare gratuită până la 60 de zile!

Trebuie doar să descărcați aplicația din App Store/Google Play sau direct de pe site-ul nostru, www.urbaniqe.com și să vă înscrieți pentru opțiunea de testare gratuită pentru o perioadă de până la 60 de zile. Nu avem nevoie de niciun fel de credențiale de plată, ci doar de adresa de e-mail verificată pentru a începe procesul de testare.

Gestionarea flotei cu plata în funcție de utilizare

Dacă urbaniqe își respectă promisiunile, îl puteți transforma cu ușurință într-un serviciu lunar cu plata în funcție de utilizare, prin introducerea cardului de credit. Dacă considerați că nu vă mai oferă nicio valoare, puteți renunța în orice moment. Fără investiții, fără loialitate, fără riscuri, o soluție ideală pentru micii întreprinzători.

Instalați-l acum și bucurați-vă de perioada de încercare gratuită de până la 60 de zile!

Urmăriți-ne pe

Facebook, LinkedIn